„Ko klausyti renkantis profesiją: širdies, proto, mamos ar futuristų?“

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: Antradienis, 2017 m. vasario 7 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2017 m. vasario 7 d.
Renginio vieta: Jungtinis VU gyvybės mokslų centras, Saulėtekio al. 7, Vilnius

Abiturientų dilema „kokį profesinį kelią rinktis?“ šiandien kaip niekad aktuali. Vis dar didžioji dalis mokyklas baigiančių Lietuvos jaunuolių būsimą profesiją išsirenka atsitiktinai – tvirtai žinančiųjų, ką studijuos, tėra 25 procentai. Kaip padėti ir ką patarti tiems, kurie atsakymo neturi? Rinktis vieną iš dabar paklausiausių specialybių? Eiti tėvų pramintu keliu? O gal verta atkreipti dėmesį į futuristų prognozes, kad netolimoje ateityje robotizacija panaikins bent trečdalį dabartinių profesijų? Kaip būsimieji darbdaviai, Lietuvos verslas, galėtų padėti mūsų moksleiviams „pasimatuoti“ ateities profesijas?

Atsakymus į šiuos klausimus ieškos vasario 7 d. (antrad.) Vilniaus universitete vyksiančios diskusijos „Ko klausyti renkantis profesiją: širdies, proto, mamos ar futuristų?“ dalyviai.

 Renginyje dalyvaus:

  • Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė
  • Lina Danienė, profesinio tobulėjimo seminarų „Svajonių dirbtuvės“ sumanytoja
  • Ignas Bakėjus, sporto ir sveikos gyvensenos judėjimo „MyHero!“ vadovas
  • Rūta Radzevičiūtė, moksleivių profesinio orientavimo iniciatyvos „Būsiu“ vadovė
  • Monika Simaškaitė, asociacijos „Infobalt“ švietimo ekspertė
  • Agnė Jonaitytė-Karalienė, „Swedbank“ Lietuvoje karjeros centro vadovė
  • Valdas Maksvytis, Jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorius Lietuvoje
  • Richardas Jonaitis, žurnalistas 

Diskusiją rengia iniciatyvos „būsiu__“ (ankstesnis pavadinimas „Kam to reikia?!“) atstovai. Penktus metus šalyje veikiančios „būsiu__“ iniciatyvos tikslas – suburti įvairių sričių profesionalus, kurie sutiktų papasakoti moksleiviams apie savo profesiją ir realų kasdienį darbą. „būsiu__“ internetinėje platformoje yra užsiregistravę daugiau nei 1300 profesionalų, kuriuos moksleiviai gali pasikviesti į savo mokyklą surengti profesinio orientavimo „pamoką“. Šiemet atsinaujinusi programa taip pat pasiūlys moksleiviams naują galimybę tapti „šešėliu“ – dieną praleisti su specialistu ir taip „pasimatuoti“ sudominusią profesiją. 

Diskusijos trukmė – 1,5 val.

Parašykite komentarą