Atliktas Geros valios fondui skirtų valstybės biudžeto lėšų auditas

Aukščiausioji audito institucija atliko valstybės biudžeto lėšų, skirtų viešajai įstaigai Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą disponavimo fondui, valdymo, naudojimo ir disponavimo jomis 2016 metais teisėtumo auditą. Valstybės biudžeto lėšų valdymo, naudojimo ir disponavimo jomis teisėtumo pažeidimų 2016 metais nenustatyta.

Ankstesnių auditų metu auditoriai buvo konstatavę, kad fondas 2012–2015 metais dalį lėšų panaudojo Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatyme nenustatytiems tikslams – administravimo išlaidoms apmokėti. Seimas 2016 metais pakeitė šį įstatymą  ir nustatė, kad kompensacija gali būti naudojama ir fondo administravimo išlaidoms.

Fondas, atsižvelgdamas į valstybės auditorių pastebėjimus, ketina kompensuoti įstatyme nenustatytiems tikslams panaudotas lėšas – projektams finansuoti skirs pajamas, kurias gaus iš lėšų investavimo.

Informacija apie audito rezultatus perduota Seimo Audito komitetui ir Vyriausybei.

Ataskaita: Valstybės biudžeto lėšų, skirtų viešajai įstaigai Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą disponavimo fondui, valdymo, naudojimo ir disponavimo jomis 2016 metais teisėtumas

Daugiau informacijos: Emilija Jasaitienė, l.e.p. 6-ojo audito departamento direktorė, tel. (8 5) 266 6770, el. p. emilija.jasaitiene@vkontrole.lt

Parašykite komentarą