Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Generalinė prokuratūra „tvarkiečių“ kreipimąsi dėl UAB „Vilniaus energija“ neteisėtai įgytų 100 mln. eurų perdavė tirti FNTT“

Šiandien Lietuvos generalinė prokuratūra, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro 2012-04-17 įsakymu Nr. I-141 patvirtintų Prokuratūros ir prokurorų kompetencijos nuostatų 7.3 papunkčiu bei Rekomendacijų dėl ikiteisminio tyrimo pradžios, persiuntė frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovų pareiškimą dėl galimai padarytų Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomos UAB „Vilniaus energija“ nusikalstamų veikų ištirti finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai. „Vilniaus energija“ dėl netinkamai nustatytų bazinių šilumos ir karšto vandens kainų per pastaruosius penkerius metus gavo virš 100 mln. eurų nepagrįstų pajamų, kurias jau privalėjo grąžinti vartotojams, tačiau to nepadarė.

2017 m. sausio 24 d. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija galutiniame ir neskundžiamame sprendime konstatavo, jog bazinės šilumos kainos nustatymo ekspertizės akte nurodoma, kad šilumos kainos dedamosios yra apskaičiuotos neteisingai, pabrėžta, kad UAB „Vilniaus energija“ Kainų komisijai teikė apgaulingas licenzijuotos veiklos sąnaudų ataskaitas, manipuliavo finansiniais dokumentais.

„Generalinė prokuratūra, įvertindama 2017 m. Lietuvos Vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijos sprendimą, kuriame konstatuota, jog šilumos kainos dedamosios yra apskaičiuotos apgaulės būdu neteisingai manipuliuojant finansiniais dokumentais, perdavė visą medžiagą tirti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai. Tikimės, jog Finansinių nusikaltimų tarnybai nustatys atsakingus asmenis, kurie atsakingi už manipuliavimą kainomis ir sukčiavimu energetikos sektoriuje. Padauginus iš 5 šildymo sezonų, susidarytų iki 300 eurų kiekvienam sąlyginiam vidutiniam apie 60 kvadratinių metrų dviejų kambarių butui, kuriuos vilniečiai permokėjo, tačiau niekas nesiima veiksmų, kad vilniečiai atgautų permokas“, – pažymėjo Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

 

Daugiau informacijos:

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas

Remigijus Žemaitaitis

Mob. 8 698 42 238

Parašykite komentarą