Europos festivalių asociacija kviečia varžytis dėl kokybės ženklo

Europos festivalių asociacija – tarptautinė skėtinė organizacija, vienijanti beveik 100 festivalių, nacionalines festivalių asociacijas bei kultūrinius tinklus iš 40 šalių, 2014 metais inicijavo konkursą „Europe for Festivals, Festivals for Europe“ (EFFE). Europos Sąjungos remiamas Europos festivalių asociacijos projektas „EFFE Label“ – tai kokybės ženklas ir puiki galimybė festivaliams pelnyti tarptautinį pripažinimą!

Pirmasis „EFFE Label“ konkursas ir jo surengti apdovanojimai vyko 2015–2016 metais. Tuomet „EFFE Label“ buvo suteiktas 761 festivaliui iš 31 šalies. Visi projekte dalyvaujantys festivaliai varžėsi dėl 12 apdovanojimų, kurie buvo skirti inovatyviausiems ir tendencijas kuriantiems Europos festivaliams.

Šio kokybės ženklo gali siekti festivaliai iš Europos Sąjungos šalių bei Norvegijos, Islandijos, Serbijos, Albanijos, Bosnijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Gruzijos, Moldovos, Ukrainos ir Izraelio. Festivalių paraiškas Europos ekspertai vertina remdamiesi trimis pagrindiniais vertinimo kriterijais: menine kokybe, inovatyvumu bei festivalio gebėjimu įtraukti vietos bendruomenę ir kartu sudominti Europą bei pasaulį.

Geriausiems, naujas tendencijas brėžiantiems festivaliams ir vėl bus skirti projekto apdovanojimai. Į šį projektą patekę festivaliai ne tik gaus kokybės ženklu vadinamą „EFFE Label 2017-2018”, bet ir taps Europos festivalių asociacijos planuojamos tarptautinės žiniasklaidos kampanijos dalimi, o tai suteikia puikią galimybę pristatyti savo rengiamą festivalį visame pasaulyje. Festivalių paraiškos priimamos iki 2017 m. vasario 17 dienos. Visi pateikę projekto „EFFE Label“ paraiškas festivalių rengėjai tampa pretendentais į 2017–2018 m. apdovanojimus. Dauguma šiame projekte dalyvaujančių šalių turi kontaktinę atstovaujančią įstaigą, kuri atsakinga už informacijos apie vykstantį projektą sklaidą. Ji taip pat suburia nacionalinę komisiją, kuri vertina, ar teikiantys paraiškas festivaliai atitinka pagrindinius atrankos kriterijus. Šias funkcijas Lietuvoje atlieka Europos festivalių asociacijos partneris – Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija.

Projekto veiklos numatytos iki 2020 metų, o Europos festivalių asociacija puoselėja ambicijas paversti šį projektą nuolatine Europos Sajungos programa festivaliams.

Parašykite komentarą