Meilės dieną provokuos naujas ir geidžiamas šokio spektaklis „B & B Dialogas“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2017 m. vasario 14 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2017 m. vasario 14 d.
Renginio vieta: V.Putvinskio 56, Kaunas

Kai Agnietė ir Greta sugalvojo kurti naują šokio spektaklį, jos pasikvietė dvi merginas – B ir B. Kam? Kodėl? Tyrimams, sako choreografės. Bet ar B ir B nepradėjo užimti žymiai daugiau vietos šiame kūrinyje? Ar sąžininga naudotis tokiomis nekaltomis būtybėmis? Kas iš tiesų yra B ir B?

…Ir štai B & B ateina į teatrą…

Jaunos choreografės ir šokėjos A. Lisičkinaitė ir G. Grinevičiūtė pristato savo pirmąjį bendrą darbą. Po ilgų tyrimų ir žaidimų su B&B merginomis, kūrėjos žengia į sceną ne tik kalbėti apie tai, kas aktualu kiekvienai jaunai moteriai, kūrėjui, mokiniui, norinčiam tapti savarankišku menininku, bet ir galų gale sau ir kitiems atskleisti, kas šiandien tiek kasdieniame gyvenime, tiek ir teatre trukdo būti atviru.

2016 m. rugsėjo 23 d. šokio spektaklis „B ir B dialogas“ buvo pristatytas Korko (Airija) Firkin Crane šokio namų auditorijai. Spektaklio idėja gimė būtent šiame mieste Blank Canvas šokio rezidencijos metu, po kurios kūrėjos nusprendė toliau plėtoti dviejų personažų kelionę ir perkelti idėją į teatro sceną.

Šiuo metu B ir B keliauja po pasaulį atspindėdamos jas supančią aplinką – nuo politinių veiksmų iki įvairaus pobūdžio vartotojiškumo. Personažai proceso metu tampa veidrodžiu, interpretatoriais, atspindžiais, tam tikrais žurnalistais. B ir B neturi bruožų, viskas, ką jos daro ir ką jos įkūnija, yra aplinkos dalis, kurioje pastarosios veikia. Pristačiusios spektaklį „Litauen Tanzt“ festivalyje Berlyne premjerą kūrėjos atveža tiesiai į Kauną!

&

Greta Grinevičiūtė ir Agnietė Lisičkinaitė – aktyviai kuriantis judesio tandemas. 2015 metais abi kūrėjos baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, bakalauro bei magistro šiuolaikinio šokio atlikimo ir choreografijos studijas. Nuo to laiko buvusios kursiokės aktyviai ieško jungčių (dialogų) tarp realaus gyvenimo situacijų ir jų perteikimo scenoje. Sukūrios projektą B ir B, kuriame egzistuoja du fikcionalūs personažai, jaunosios kūrėjos neapriboja savo kūrybinio lauko vien teatro scena. Internetinėje erdvėje gyvuojantis projektas nuolat keliauja, ieško naujų nuotykių ir bando pernelyg nenutolti nuo realybės, kad ir kas ji bebūtų.

choreografės ir atlikėjos – Greta Grinevičiūtė ir Agnietė Lisičkinaitė
dramaturgė – Sigita Ivaškaitė
scenografė ir kostiumų dailininkė – Laura Darbutaitė
video montažo režisierius – Jonas Tertelis
kompozitorius – Artūras Bumšteinas
šviesų dailininkas – Povilas Laurinaitis

Bilieto kaina 6 Eur (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 4 Eur). Bilietus prieš renginį galima įsigyti @ Kauno Menininkų Namai, taip pat visose TIKETA kasose.

Parašykite komentarą