Šalies vadovė pasveikino išrinktąjį Vokietijos Prezidentą

Sekmadienis, vasario 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino išrinktąjį Vokietijos Federalinės Respublikos Prezidentą Franką-Walterį Steinmeierį.

Sveikinimo laiške šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuvos žmonės laiko Vokietiją viena artimiausių Lietuvos partnerių ir sąjungininkių, su kuria sieja bendras požiūris į aktualius dvišalius,  Europos Sąjungos ir NATO klausimus.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva ypač vertina Vokietijos lyderystę ieškant sprendimų į Europai tenkančius sudėtingus iššūkius, prisiimant atsakomybę už žemyno vienybę ir klestėjimą, piliečių ateitį ir bendrą saugumą.

Šalies vadovės teigimu, Lietuva yra dėkinga už svarbų Vokietijos indėlį į mūsų regiono saugumą, atsiunčiant reikšmingas pajėgas ir imantis vadovauti Lietuvoje dislokuojamam priešakinių NATO pajėgų batalionui.

Pasak Prezidentės, ponui Steinmeieriui einant valstybės vadovo pareigas, Lietuvos ir Vokietijos žmonių ryšiai turėtų dar labiau sutvirtėti, o dvišalį bendradarbiavimą praturtins abiems valstybėms bei visai Europai reikšmingos idėjos ir iniciatyvos.

Šalies vadovė Prezidentui palinkėjo visokeriopos sėkmės ir išminties einant šias atsakingas pareigas, prisidedant ne tik prie Vokietijos, bet ir visos Europos žmonių vienybės stiprinimo.

Parašykite komentarą