Premjeras: Belgija yra svarbi ir patikima Lietuvos partnerė

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitikime su Belgijos karalystės Ministru Pirmininku Charles‘iu Micheliu (Briuselyje) aptarė pasikeitusią saugumo situaciją Europoje, grėsmes rinkimų saugumui ir stabilumui, Brexit iššūkius. Šis Belgijos ir Lietuvos premjerų susitikimas yra pirmas po dešimties metų pertraukos. 

„Belgija yra svarbi ir patikima Lietuvos partnerė Europoje, ES ir NATO. Džiaugiamės puikiais dvišaliais santykiais ir esame suinteresuoti tolimesne santykių su Belgija plėtra ir bendradarbiavimo stiprinimu politiniais, ekonominiais ir saugumo klausimais”, – susitikime sakė premjeras S. Skvernelis.

Belgija buvo pirmoji NATO sąjungininkė, atsiuntusi savo lėktuvus saugoti Baltijos valstybių oro erdvę 2004 metais, o dabar belgų kariai pirmieji atvyko į NATO dislokuojamas priešakines pajėgas Lietuvoje.

Lietuvos premjeras taip pat pažymėjo, kad Lietuva ir Belgija yra bendramintės šalys daugeliu ES užsienio ir saugumo politikos klausimų. Svarbus ir abiejų šalių santykis Baltijos šalių ir Beniliukso valstybių regioninio bendradarbiavimo formate.

Susitikimo metu kalbėta ir apie ekonominio bendradarbiavimo skatinimą. Belgijos Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad jo šalies verslininkus domina investavimui palanki aplinka ir pačių investicijų saugumas. Lietuvos premjeras patikino pašnekovą, kad investicijos mūsų šalyje yra saugios. Užsienio investicijų pritraukimu besirūpinančiai „Investuok Lietuvoje“ bus duota užduotis pasirūpinti šios šalies investuotojų interesais.

Parašykite komentarą