Vilniaus knygų mugėje – renginių programa specialistams

Pirmą kartą Vilniaus knygų mugėje Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) siūlo plačią diskusijų ir renginių programą užsienio bei Lietuvos knygų leidybos specialistams.

Vasario 23 d. (ketvirtadienį) 16 val. 5.1 salėje, LLA kartu su Lietuvos akademinių leidyklų asociacija (LALA) kviečia autorius, vertėjus ir žurnalistus aktyviai dalyvauti diskusijoje „Quo vadis? Kaip įmokos virsta mokesčiais, o turtas – darbu“.

2009 m. daugelį verslo sektorių apėmusi ekonominė krizė žlugdė knygų leidyklas. Ir nors per 8 metus daugeliui kitų verslo šakų Lietuvoje pavyko atsigauti, knygų leidybos verslo rodikliai vis dar vargani: nukritęs metinis išleistų knygų pavadinimų skaičius, kone perpus sumenkęs bendras išleidžiamų knygų kiekis, maži lietuvių autorių kūrinių tiražai skaudžiai kerta ne tik daugumos leidyklų pelnui. Auganti mokestinė našta autoriams ir leidėjams grasina liūdna ateitimi ir pačiai lietuvių literatūrai. Ar tai reiškia, kad lietuvių autorių knygų bus išleidžiama dar mažiau? – apie tai kalbės leidėjai, finansininkai ir politikai.

 

Renginiai lietuvių ir užsienio leidybos specialistams

Vasario 23–24 d. vykstančiuose LLA renginiuose dalyvaus visas būrys knygų leidybos specialistų iš Valensijos, Rumunijos, Latvijos, Slovėnijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Gruzijos, Ukrainos, Belgijos ir kt. Tai puiki proga Lietuvos leidėjams daugiau sužinoti apie užsienio šalių leidybinę patirtį ir užmegzti bendradarbiavimo ryšius.

Vasario 23 d. (ketvirtadienį) vyks dvi aktualios diskusijos su užsienio leidėjais, kurias vainikuos skaitymų vakaras:

  • 14 val. į 5.3 salę pakvies diskusija „Bestseleris: knygų lenktynės pasaulyje ir Lietuvoje“.
  • 15 val. visi dalyvavusieji bus pakviesti pasilikti toje pačioje salėje kitai diskusijai tema „Knygos piratavimas internete: vagystė ar nemokama reklama?“
  • 17 val. Literatų svetainėje lauks „Lietuviški ženklai pasaulyje“ ir Bobo Dylano kūrybos skaitymai lietuvių, latvių, rumunų slovėnų ir katalonų kalbomis.

Vasario 24 d. (penktadienis) bus skirta leidybos specialistams:

  • Lietuvių ir užsienio leidėjai turės galimybę vieni kitiems plačiau prisistatyti 9 val. vyksiančioje Kontaktų mugėje (renginys tik registruotiems dalyviams).
  • 11 val. leidėjai pratęs diskusiją ir bendradarbiavimo galimybių aptarimą Leidėjų pusryčiuose.

LLA aktyvus dalyvavimas tarptautinėje Europos leidėjų veikloje ir bendruose projektuose „Aldus“ ir „Pubcoop“ atvėrė galimybes šių metų knygų mugėje organizuoti ne vieną įdomų renginį lietuvių ir užsienio leidėjams.

 Išsami renginių programa ir dalyvių sąrašas čia:http://www.lla.lt/lt/naujienos/naujienos/lla_renginiai_specialistams_astuonioliktoje_vilniaus_knygu_mugeje 

Parašykite komentarą