Lietuviška internetinė parduotuvė – tarp sparčiausiai augančių Europos įmonių

Didžiausia Lietuvos internetinė parduotuvė„Pigu.lt“ pateko į įtakingo JAV verslo žurnalo „Inc.“ sparčiausiai augančių Europos įmonių reitingą „Inc. 5000 Europe 2017“. Žurnalas, rašantis apie augantį verslą, kasmet sudaro sąrašą įmonių, kurios per pastaruosius trejus metus demonstravo sparčiausią augimą. „Pigu.lt“ trejų metų augimas sudarė 165 proc.

„Būti tarp sparčiausiai augančių verslo įmonių iš visos Europos – mums kaip mažoje rinkoje veikiančiai bendrovei yra didelis pasiekimas ir nuoseklaus darbo rezultatas. Mūsų augimo sparta rodo ir bendrą e. komercijos augimą Lietuvoje. Matome, kad tas didelis internetinės prekybos potencialas, kuris yra mūsų mažoje rinkoje, kasmet yra išnaudojamas vis geriau. Tad toks įvertinimas ir patekimas į „Inc.“ sudaromą reitingą yra visos šalies e. komercijos infrastruktūros pažanga“, – sako Dainius Liulys, „Pigu.lt“ generalinis direktorius.

Sudarydamas „Inc. 5000 Europe“ reitingą, žurnalas vertina, kokiu tempu privačios bendrovės augo pastaruosius trejus metus. „Pigu.lt“ į „Inc.“ sudaromą sąrašą patenka trečius metus iš eilės.

Didžiausia šalies internetinė parduotuvė taip pat dvejus metus iš eilės pateko į „Deloitte“ sudaromą sparčiausiai augančių Vidurio Europos technologijų įmonių „Didžiojo penketo“ (ang. „BIG 5“) kategoriją. „Pigu.lt“ tapo pirmąja ir kol kas vienintele Lietuvos įmone, patekusia tarp sparčiausiai augančių penkių didžiausių Vidurio Europos technologijų įmonių dvejus metus iš eilės. Į „Didžiojo penketo“ kategoriją pateko technologijų įmonės, kurios per metus generuoja daugiau nei 25 mln. Eur metinių pajamų.

„Pigu.lt“ generalinis direktorius D. Liulys sako, kad bendrovė planuoja kitais metais dar daugiau investuoti į interneto svetainę ir mobiliąją aplikaciją, taip užtikrindama tolesnį spartų augimą.

„Per šiuos metus planuojame pasiekti 100 mln. Eur apyvartą ir užsitikrinti lyderio pozicijas visose trijose Baltijos šalyse. Prie to prisidės ne tik pirkėjams patogesnės elektroninės erdvės kūrimas, tačiau ir atsiskaitymo būdų plėtra“, – šių metų planus apžvelgia D. Liulys.

Praėjusių metų pabaigoje „Pigu.lt“ išplėtė savo sandėlį, kuris dabar užima 10 tūkst. kv. m. plotą. Tolimesnė jo plėtra numatyta ir šiais metais. Vilniuje esantis sandėlis pamažu tampo pagrindiniu ir aptarnaujančiu visas Baltijos šalis. Jame šiuo metu yra daugiau nei 350 tūkst. prekių (prieš šventes – virš 500 tūkst.) ir jų asotimentas nuolat didinimas. Ypač išplėstas ir toliau bus plečiamas prekių vaikams ir kosmetikos asortimentas, kuris šiuo metu yra vienas didžiausių elektroninėje erdvėje.

Apie „Pigu.lt“
„Pigu grupės“, valdančios internetines parduotuves „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje ir „Kaup24.ee“ Estijoje, konsoliduota 2016 m. apyvarta sudarė 72 mln. Eur, o 2017 planuojama pasiekti 100 mln. Eur apyvartą.

Parašykite komentarą