VRK pristatys mokslinį tyrimą, atskleidžiantį rinkėjų psichologinį paveikslą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. kovo 9 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Seimo Europos informacijos biuras (III rūmai)

Kovo 9 d., ketvirtadienį, 10 val. Europos informacijos biuro salėje (Seimo III r.) Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) organizuoja mokslinio tyrimo ,,2016 metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai. Psichologinis tyrimas: piliečių požiūris į politines partijas ir sprendimo balsuoti veiksniai“ pristatymą.

Tyrimas buvo atliktas Vilniaus universiteto mokslininkų, bendradarbiavusių su VRK. Tyrimą atliko Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedros prof. dr. Gintautas Valickas ir doktorantas Tomas Maceina, kuris ir pristatys tyrimo rezultatus.

Atlikto mokslinio tyrimo rezultatus galima sugrupuoti į tris dalis. Renginyje bus pristatoma kiekviena jų atskirai:

Pirmoje dalyje pristatomi 2016 m. Seimo rinkimuose balsavusių ir nebalsavusių piliečių pasitikėjimo kai kuriomis politinėmis partijomis skirtumai. Atskleidžiama, kaip piliečių grupės vertina įvairių politinių partijų atstovų kvalifikaciją, sąžiningumą ir lyderystę.

Antroje dalyje pateikiami tautinės daugumos (lietuvių) ir tautinių mažumų (rusų, lenkų ir kt.) rinkėjų pasitikėjimo kai kuriomis politinėmis partijomis skirtumai. Gauti rezultatai, rodantys, kaip skirtingų tautybių rinkėjai vertina skirtingų tautybių (lietuvių, rusų ir lenkų) kandidatų į Seimą kvalifikaciją, sąžiningumą ir lyderystę.

Trečioje dalyje pristatomi du psichologiniai modeliai. Pirmasis modelis skirtas prognozuoti piliečių sprendimą balsuoti Seimo rinkimuose, atsižvelgiant į įvairius demografinius veiksnius, politinį išprusimą ir teigiamą požiūrį į kai kurias politines partijas. Antrasis – skirtas paaiškinti rinkėjų pasitikėjimo Lietuvos Respublikos partine sistema veiksnius.

Renginio programa

 

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“

 

 

Parašykite komentarą