Iš Niujorko „Stumbras“ parsivežė visų spalvų medalių komplektą

Niujorke vykusiame tarptautiniame konkurse „The 2016 New York World Wine & Spirits Competition“  keturios „Stumbro“ gaminamos degtinės pelnė apdovanojimus. Iš JAV „Stumbro“ gamyklos atstovai grįžo su aukso, sidabro ir dviem bronzos medaliais, kuriuos pelnė konkurso komisijai pristatytos lietuviškos degtinės.

Ekspertų komisija konkurse vertino kelis šimtus gėrimų. Renginio organizatoriai pastebėjo, kad gamintojų iš įvairių pasaulio šalių pristatyti produktai pasižymėjo itin aukšta kokybe. „Stumbras“ šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą ir pristatė keturias degtines: „Stumbras vodka“ Premium Organic, „Stumbras vodka“ Šimtmečio, „Lithuanian vodka“ Auksinę ir „Ozone vodka“ Crispy Hemp degtines.

„Dalyvavome konkurse norėdami sužinoti, kaip mūsų gaminius vertina JAV gėrimų žinovai: gėrimų technologai, someljė, barų ir restoranų ekspertai, specializuotų leidinių apžvalgininkai. Turėjome galimybę pasitikrinti, ką gėrimų gamybos ir verslo profesionalai mano apie mūsų tradicinius, jau ne vienerius metus gaminamus produktus, ir kokį įspūdį jiems palieka mūsų naujiena – aromatizuota degtinė „Ozone vodka“ Crispy Hemp degtinė, – sako „Stumbro“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Snieguolė Marciuškienė.

Aukso medalį Niujorke pelnė „Stumbras vodka“ Premium Organic – pirmoji Lietuvoje ekologiška degtinė, gaminama iš ekologiškuose ūkiuose užaugintų kviečių. Sidabro medaliu įvertinta „Lithuanian vodka“ Auksinė degtinė – Lietuvos rinkos lyderė. Pristatydami šią degtinę komisijai, gamintojai norėjo įsitikinti, ar per daugelį gamybos metų pavyksta išlaikyti aukštą produkto kokybę. Įvertinimas JAV parodė, kad „Stumbras“ nenukrypsta nuo savo standartų – kaip ir gamindamas „Stumbras vodka“ Šimtmečio degtinę, Niujorke pelniusią bronzos medalį. 100 metų gamyklos jubiliejui skirtos degtinės gamintojai sulaukė daug klausimų apie kvietrugio varpos inkliuzą butelyje.

Praėjusiais metais rinkoje pasirodžiusio produkto „Ozone vodka“ Crispy Hemp Niujorke pelnytas bronzos medalis patvirtino, kad sprendimas gaminti naują, kokteiliams skirtą, degtinę pasiteisino. „Aromatizuotos  degtinės JAV yra itin populiarios – gamintojai siūlo daugybę skirtingų skonių, pasirinkimų, todėl sukuria didelę konkurenciją. Ekspertų komisija „Ozone vodka“ vardą įrašė greta garsių pasaulio gamintojų – šis pripažinimas reiškia, kad pasirinkome teisingą kryptį, o salstelėjusio skonio ir sodraus aromato „Ozone vodka“ Crispy Hemp degtinė turi gerą potencialą Baltijos šalių ir ypač eksporto rinkose“, – teigia S. Marciuškienė.

„Stumbras“ nuolat dalyvauja užsienio parodose ir konkursuose, pristatydamas savo produkciją įvairiose šalyse. Daugiausia apdovanojimų yra pelniusi „Lithuanian vodka“ Auksinė degtinė – tarptautiniuose gėrimų konkursuose JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje ir Rusijoje įvertinta 27 medaliais. „Stumbro“ gaminami gėrimai taip pat yra pelnę apdovanojimus konkursuose Belgijoje,  Slovėnijoje, Kazachstane ir Lenkijoje. 

Pasak Algirdo Čiburio, „MV Group“, valdančios „Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas, rinkodaros direktoriaus,  tarptautiniai apdovanojimai tik sustiprina ambicijas didinti produkcijos eksportą.  Planuojama, kad šiemet eksporto apimtys gali išaugti net 40 procentų, nes ypatingas dėmesys bus skirtas būtent Amerikos rinkai. „Žvalgomės ir į augančią Azijos rinką ir šiuo metu aktyviai dirbame su potencialiais partneriais Kinijoje, Honkonge taip pat siekiame auginti pardavimus Skandinavijos šalyse.“

Daugiau informacijos:

Kristina Sakavičienė
Korporatyvinės komunikacijos projektų vadovė
Tel. 8 618 59955
El. p. k.sakaviciene@mvgroup.eu

Milda Jomantė
Projektų vadovė
Komunikacijos agentūra „Fabula Hill+Knowlton Strategies“
Tel. 8 656 92525
El. p. milda@fabula.lt

Parašykite komentarą