Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos pranešimas: „Frakcijos nariai susitiko su R. Harms“

2017 m. kovo 10 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje apsilankė Lietuvoje viešinti viena garsiausių Vokietijos žaliųjų partijos bei Europos Parlamento Žaliųjų/ELA frakcijos narių, buvusi frakcijos lyderė Rebeka Harms (Rebecca Harms).

Viešnia susitikime su frakcijos nariais pabrėžė dvišalio bendradarbiavimo svarbą, kompromiso ieškojimą kaip demokratijos pagrindą, padėkojo LVŽS europarlamentarui Broniui Ropei. R. Harms trijų dienų vizito mūsų šalyje darbotvarkėje – susitikimai su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu ir Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu, LVŽS deleguotais aplinkos bei energetikos ministrais, Seimo nariais. R. Harms taip pat lankysis Ruklos Mokomajame pulke, kur susitiks su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovine grupe, vadovaujama Vokietijos karinių pajėgų. Šeštadienį Vokietijos politikė dalyvaus iškilmingame Kovo 11-osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime Seime.

Tarp svarbiausių temų, kurias R. Harms aptaria su Lietuvos atstovais, yra ES ir Rusijos santykiai ir karas Ukrainoje, naujosios Lietuvos Vyriausybės aplinkosauginė ir energetikos politika, Astravo elektrinės problematika, BREXIT ir kiti iššūkiai ES ateičiai.

R. Harms yra garsi Vokietijos ir ES politikė, už kritiką V. Putino režimui įtraukta į Rusijos „juodąjį sąrašą”. R. Harms yra neseniai paskirta „Euronest“ parlamentinės asamblėjos, kuri susieja Europos Parlamentą su Ukrainos, Moldovos, Armėnijos, Azerbaidžano ir Gruzijos parlamentais,  bendrapirmininkė.

Daugiau informacijos:

LVŽS infocentras

El. p. media@lvzs.lt

Parašykite komentarą