ŽTK pirmininkas V. Simulikas domėsis žmogaus teisių padėtimi Marijampolėje

Kovo 13 d. Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Valerijus Simulikas kartu su Seimo kontrolieriais lankysis Marijampolėje. Seimo kontrolieriai sistemingai vizituoja Lietuvos savivaldybes, siekdami įgyvendinti Konstitucija ir Seimo kontrolierių įstatymu nubrėžtus tikslus.

Vizito Marijampolėje darbotvarkė:

10.30 val. susitikimas su Marijampolės miesto meru Vidmantu Braziu, administracijos vadovu Sigitu Valančiumi, taip pat kitais savivaldybės vadovais (J. Basanavičiaus a. 1A, Marijampolė). Susitikime ketinama aptarti Seimo kontrolierių įstaigos veiklos tikslus, nagrinėjamus skundus dėl galimai pažeistų žmogaus teisių į gerą viešąjį administravimą bei klausimus, susijusius su Marijampolės rajono savivaldybės pareigūnų veikla (neveikimu), aptarti viešojo administravimo paslaugų teikimo gyventojams kokybės užtikrinimo galimybes ir problemas.

13–15 val. gyventojų priėmimas (Seimo nario D. Gaižausko biuras, J. Basanavičiaus a. 1A, Marijampolė). Dalyvauja: Seimo narys D. Gaižauskas, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas V. Simulik, Seimo kontrolierius R. Šukys ir Seimo kontrolieriaus patarėjai.

15.30 val. susitikimas su Jono Totoraičio progimnazijos bendruomene (S.Dariaus ir S.Girėno g. 7, Marijampolė).

Vėliau numatytas vizitas Marijampolės pataisos namuose (Sporto g.7).

Seimo kontrolierių veiklos tikslai – ginti žmogaus teisę į gerą viešąjį administravimą, užtikrinantį žmogaus teises ir laisves, prižiūrėti, ar valdžios įstaigos vykdo pareigą tinkamai tarnauti žmonėms. Seimo kontrolieriai taip pat vykdo nacionalinę kankinimų prevenciją laisvės apribojimo vietose pagal Konvencijos prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ar baudimą fakultatyvų protokolą

Žmogaus teisių komitetas glaudžiai bendradarbiauja su Seimo kontrolierių įstaiga, siekdamas užtikrinti parlamentinės kontrolės klausimus žmogaus teisių užtikrinimo srityje.

 

 

Parašykite komentarą