Seimo Antikorupcijos komisija: „Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti įvertinant, ar tinkamai apsaugomi pranešėjai“

2017 m. kovo 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius šiandien 14 val. savo kabinete (456 k., Seimo I rūmai) susitiks su dviem Vaikų išlaikymo fondo darbuotojomis, pranešusiomis apie galimus pažeidimus šiame fonde. Antikorupcijos komisijos pirmininkas asmeniškai nori įsitikinti, kad Vaikų išlaikymo fondo administracija užtikrina tinkamas šių darbuotojų darbo sąlygas.

Kovo 15 d. Antikorupcijos komisijos posėdyje buvo pateikta informacija, kad galimai dėl informacijos apie pažeidimus Vaikų išlaikymo fonde pranešėjoms yra pakeistos ir pablogintos darbo sąlygos. Todėl komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas įpareigoti Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją imtis visų priemonių apsaugoti pranešėjas.

Antikorupcijos komisija nagrinėjo atvejį, kai Vaikų išlaikymo fondo darbuotojoms socialinės apsaugos ir darbo ministrui pranešus apie šio fondo daromus Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, buvo inicijuotas minėto fondo vidaus auditas. Komisija yra surinkusi medžiagą, kad ministerijos auditorius, atlikdamas auditą, derino klausimus su audituojamo Vaikų išlaikymo fondo administracija. Kilus įtarimams, kad auditas atliktas ne objektyviai, ministras audito išvadų nepatvirtino.

Komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius, mob. 8 698 42 681

Parašykite komentarą