Fotografijų parodos „Akimirkos iš jazidų gyvenimo Khanke stovykloje (Irakas)“ atidarymas

Kovo 30 d., 17.30 val., Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos III a. hole vyks LCC tarptautinio universiteto fotografijų parodos, iš jazidų gyvenimo Khanke stovykloje Irake, atidarymas.

Parodos autorė – LCC tarptautinio universiteto studentė Zina Salim Hassan. Prieš išvykdama iš savo tėviškės Sindžaro, Zina dvejus metus gyveno stovykloje kartu su kitais jazidų tikėjimą išpažįstančiais irakiečiais, kurie čia slepiasi nuo „Islamo valstybės“ persekiojimo už religinius įsitikinimus.

Zinai ir dar kelioms merginoms buvo pasiūlyta dalyvauti Italijos užsienio reikalų ministerijos remiamame UNICEF projekte ir stovykloje vykstančius įvykius fiksuoti nuotraukose. Prieš atvykdama į stovyklą, Zina svajojo tapti gydytoja, tačiau fotografavimas paliko didžiulį pėdsaką merginos gyvenime – dabar ji siekia tapti fotožurnaliste. Savo nuotraukose jaunoji fotografė pasakoja apie stovykloje vykstantį gyvenimą, apie „Islamo valstybės“ vykdomus žmonių grobimus, apie vaikus, kurie negali lankyti mokyklos, nes dėl nepritekliaus yra priversti dirbti.

Italijos vyriausybė inicijavo Zinos bei dar penkių merginų fotografijų parodą šių metų vasario pradžioje Romoje, Nacionaliniame MAXXI muziejuje. Ten jaunosios fotografės susitiko su Italijos vyriausybės atstovais, įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, Italijos Kurdistano regiono vyriausybe, UNICEF atstovais ir žurnalistais.

Italijos vyriausybės bei projekto partnerių dėka ši paroda atvyko į Klaipėdą. Kviečiame klaipėdiečius susipažinti su Irake vykstančiais įvykiais bei išgirsti plačiau apie LCC tarptautinio universiteto Artimųjų Rytų akademinę programą.

Maloniai kviečiame

Parašykite komentarą