Seimas priėmė Gamtinių dujų įstatymo pataisas, patikslindamas reikalavimus projektuotojams bei rangovams

Seimas priėmė Gamtinių dujų įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4551(3), nustatydamas, jog mažo ar vidutinio slėgio dujotiekiai laikomi kilnojamaisiais daiktais bei reglamentuodamas reikalavimus mažo ar vidutinio slėgio dujotiekių projektuotojams bei rangovams, šių asmenų teises ir pareigas; nustatydamas teisinį pagrindą Energetikos ministerijai reglamentuoti mažo ar vidutinio slėgio dujotiekių projektavimo ir įrengimo  tvarką.

Įstatyme įtvirtinta, kad būti mažo ir (ar) vidutinio slėgio dujotiekių projektuotoju turi teisę: Lietuvos Respublikos ar kitos valstybės narės juridinis asmuo, kita organizacija  ar jų  padalinys, turintys ne mažiau kaip vieną darbuotoją, atitinkantį šiuos reikalavimus: darbuotojas yra Lietuvos Respublikos ar kitos valstybės narės fizinis asmuo, įgijęs ne žemesnį kaip aukštąjį koleginį arba jam prilygintą inžinerijos mokslų studijų krypčių grupės statybos inžinerijos krypties išsilavinimą ir turintis žinių apie projektuojamų mažo ir (ar) vidutinio slėgio dujotiekių parametrus.

Pataisomis įtvirtinta, kad būti mažo ir (ar) vidutinio slėgio dujotiekių įrengimo rangovu turi teisę: Lietuvos Respublikos juridinis asmuo, kita organizacija  ar jų padalinys, turintys Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos Energetikos įstatymo nustatyta tvarka išduotą atestatą eksploatuoti gamtinių dujų įrenginius;  valstybės narės juridinis asmuo, kita organizacija  ar jų padalinys, turintys Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos Energetikos įstatymo nustatyta tvarka išduotą atestatą eksploatuoti gamtinių dujų įrenginius.

Įstatymo pataisos priimtos už balsavus 76, nė vienam nebuvus prieš, susilaikius 4 Seimo nariams. Jos įsigalios 2017 m. gegužės 1 d.

Parašykite komentarą