Seimas suteikė valstybės pripažinimą Lietuvos naujajai apaštalų bažnyčiai

Seimas, vadovaudamasis Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymu, nutarė suteikti valstybės pripažinimą Lietuvos naujajai apaštalų bažnyčiai.

Už tai numatantį Seimo nutarimą „Dėl valstybės pripažinimo suteikimo Lietuvos naujajai apaštalų bažnyčiai“ (projektas Nr. XIP-2412(2) balsavo 67 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 8 parlamentarai.

Kaip pažymėjo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas, Teisingumo ministerija yra pripažinusi, kad ši bažnyčia atitinka visus reikalavimus. Ministerijos išvadoje pažymima, kad ši bažnyčia pripažįsta katalikiško kanono Bibliją ir puoselėja pagarbų santykį su kitų konfesijų atstovais; Lietuvoje veikia 45 bažnyčios, šiai bažnyčiai save priskiria daugiau nei trys tūkstančiai tikinčiųjų.

Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatyme įtvirtinta, kad kitos (netradicinės) religinės bendrijos gali būti valstybės pripažintos kaip Lietuvos istorinio, dvasinio ir socialinio palikimo dalis, jeigu jos palaikomos visuomenės ir jų mokymas bei apeigos neprieštarauja įstatymams ir dorai. Valstybės pripažinimas reiškia, kad valstybė palaiko religinių bendrijų dvasinį, kultūrinį ir socialinį palikimą.

Religinės bendrijos gali kreiptis dėl valstybės pripažinimo praėjus ne mažiau kaip 25 metams nuo pirminio jų įregistravimo Lietuvoje. Jeigu prašymas nepatenkinamas, pakartotinai galima dėl to kreiptis praėjus 10 metų nuo prašymo nepatenkinimo dienos.

 

 

Parašykite komentarą