Lietuvos švietimo taryba laukia pastabų parengtam Lietuvos švietimo 2013–2016 m. būklės apžvalgos projektui

Lietuvos švietimo taryba, vykdydama jos nuostatuose įtvirtintą pareigą pateikti ketverių metų Lietuvos švietimo būklės apžvalgą, skelbia Lietuvos švietimo būklės 2013–2016 metų apžvalgos projektą.

Švietimo būklės apžvalga apima 2013–2016 metų laikotarpį. Joje pateikiamos Lietuvos švietimo tarybos narių ir jai talkinusių tos srities profesionalų įžvalgos – pastebėti teigiami pokyčiai ir problemos – ir rekomendacijos. Kaip teigia Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė, „grupės rengė medžiagą savarankiškai, pasirinkdamos savus atskaitos taškus, savaip pateikdamos tekstą ir pan. Tačiau kiekvienos grupės tekste galima rasti akcentus: kas toje srityje padaryta, kokios problemos ir kaip jas siūloma spręsti. Kiekvienos grupės atliktas sudėtingas analitinis darbas, nes glaustai pateikti švietimo būklės analizę, įžvalgas yra sudėtingas ir atsakingas darbas.“

Kviečiame susipažinti su Lietuvos šveitimo būklės 2013–2016 m. apžvalgos projektu ir teikti argumentuotus pasiūlymus dėl apžvalgos papildymo. Savo idėjas, mintis ir pasiūlymus prašome siųsti. el. paštu aiste.laurinaviciute@lrs.lt iki balandžio 16 d.

Lietuvos Respublikos Seimo sudaryta ir jam atskaitinga valstybės švietimo savivaldos institucija – Lietuvos švietimo taryba – atlieka ekspertinį vertinimą ir konsultuoja strateginiais Lietuvos švietimo plėtros klausimais bei skatina visuomenės dalyvavimą formuojant švietimo politiką ir priimant švietimo sprendimus. Šiuo metu tarybai vadovauja Vilniaus universiteto profesorė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė.

 

 

Parašykite komentarą