Užsienio reikalų komitetas vienbalsiai pritarė Konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkimu, sudarant tarptautinius verslo sandorius ratifikavimui

Balandžio 5 d. Užsienio reikalų komitetas, dalyvaujant teisingumo viceministrui Pauliui Griciūnui, vienbalsiai pritarė Įstatymo „Dėl Konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius ratifikavimo“ projektui.

Lietuvos prisijungimas prie Konvencijos yra Lietuvos stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje proceso dalis (toliau – EBPO). Posėdžio metu Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Juozas Bernatonis, esantis šio klausimo pranešėjas, pažymėjo, kad narystė EBPO yra vienas svarbiausių Lietuvos prioritetų. Prisijungdama prie Konvencijos, Lietuva įsipareigoja aktyviai kovoti su užsienio pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius ir griežtai bausti kyšius užsienio pareigūnams duodančias Lietuvos juridinius ir fizinius asmenis. Taip pat pažymėta, kad Lietuvos teisės aktai ir vykdomos priemonės jau dabar iš esmės atitinka Konvencijos reikalavimus.

Primename, kad remiantis Konvencijos 13 straipsnio 2 dalimi, Lietuva prie Konvencijos gali prisijungti tik jai tapus visateise EBPO darbo grupės dėl papirkimo sudarant tarptautinius verslo sandorius dalyve. Pažymėtina, kad po sėkmingo Lietuvos vertinimo 2017 m. vasario 3 d. gautas oficialus EBPO generalinio sekretoriaus Angel Gurría kvietimas Lietuvai tapti visateise Darbo grupės dalyve bei prisijungti prie Konvencijos.

 

Parašykite komentarą