Itin retai pasitaikanti galimybė: parduodamas veikiantis viešbutis Neringoje

Prieš dešimt metų rekonstruotas, šeimos rankomis kurtas ir puoselėtas viešbutis bei restoranas Juodkrantėje „Juodasis kalnas“ ieško naujų šeimininkų. Vos pasklidus žiniai, kad parduodamas 50 metrų nuo Kuršių marių įsikūręs pastatas, juo susidomėjo investuotojai iš Ukrainos ir Rusijos. Nekilnojamojo turto specialistai tikina, kad Juodkrantė ir visa Kuršių nerija užsieniečius traukia kaip viena iš saugiausių vietų investicijoms į nekilnojamąjį turtą.

Kūrė savo rankomis

Dar 1993 metais buvusį pirties, parduotuvės, keleto kambarių ir kavinės kompleksą įsigijo verslininkų Čiapų šeima. Kauniečiai čia praleisdavo ištisas vasaras. Kol galiausiai padedami architekto Virginijaus Juozaičio pasiruošė kompleksą pertvarkyti į viešbutį. Rekonstrukcija prasidėjo prieš pat finansinę krizę 2008 metų: įrengta 16 numerių su visais patogumais. Nors techninį planą rengė architektas, viešbučio interjeru ir jaukumu visą laiką rūpinosi Jolanta Čiapienė.

„Mama į šį viešbutį, jo interjerą ir atmosferą sudėjo visą savo kūrybą ir širdį. Nuo pat pradžių, ji nenorėjo jame matyti jokio kičo ar bereikalingos pompastikos. Norėjosi sukurti jaukią namų atmosferą, kurioje tiesiog būtų gera. Tad į jį atvežėme savo antikvarinius baldus, kiek reikėjo dar suradome papildomai. Sienas papuošėme žinomų dailininkų kūriniais, įrengėme bibliotekėlę“, – pasakojo savininkės sūnus Sigitas Čiapas.

Viešbučio numeriuose yra visi patogumai gyventojams: kambariuose įrengta palydovinė TV, WC, dušai, visa reikalinga elektronika. Du VIP numeriai turi tik jiems skirtas uždaras, lauko terasas. Vienoje terasoje įrengtas ir lauko židinys bei valgymo zona. Nuo viešbučio iki marių 50  metrų. Už pušų miškelio tyvuliuoja Baltijos jūra.

Ne mažiau nei pats viešbutis klientų mėgstamas ir jame įsikūręs restoranas. Jis populiarus ne tik dėl kruopščiai parinkto meniu, bet ir dėl neįprastai  didelių porcijų.

Kaip pastebi pašnekovas, šį viešbutį bei restoraną itin pamėgo šeimos bei verslininkai, vertinantys ramybę, gamtą, galimybę aktyviai praleisti laisvalaikį ar tiesiog pailsėti su knyga rankoje. Juodkrantė tam puikiai tinka. Nuolatiniai klientai čia atvyksta metai iš metų.

Paklausus, kodėl visgi nuspręsta atsisakyti šeimos puoselėto ir kurto viešbučio bei sėkmingo verslo, Sigitas tikina, kad šis sprendimas nėra spontaniškas ir jam buvo ruoštasi iš anksto.

„Žinojome, kad ateis ši diena. Visgi mes, vaikai, sukūrėme savo verslus ir visą laiką skiriame jiems. Mama taip pat verda naujuose projektuose. Tiesiog nebegalime viešbučiui skirti tiek dėmesio, kiek norėtųsi ir jam reikėtų“, – pasakojo S. Čiapas.

Negandoms atspari NT rinka

Verslininkai neslepia, kad vos pradėjus ruoštis pardavimui iš karto sulaukė norinčių investuoti dėmesio. Aktyviai viešbučiu domisi ir verslininkai iš rytinių valstybių. Pasak agentūros 011 nekilnojamojo turto rinkodaros specialisto Giedriaus Sidaravičiaus, toks Kuršių nerijoje parduodamas viešbutis yra išskirtinis ir retas objektas, o tai visada sulaukia ypatingo dėmesio.

„Kuršių neriją galime laikyti viena iš saugiausių vietų investuoti į nekilnojamąjį turtą. Ji priklauso UNESCO pasaulio paveldui ir yra griežtai prižiūrima. Čia negalima nauja statyba: kiek yra suformuota sklypų, tiek ir bus pastatų. Tad jų vertė mažai keičiasi net ir pasaulinių krizių metu“, – su regiono specifika supažindino specialistas.

Taip pat yra pastebima, kad praėjus bene dešimtmečiui nuo pasaulinės krizės, verslai ir gyventojai vėl turi sukaupę pakankamai pinigų, kuriuos nori saugiai investuoti. Saugių ir patikimų investicijų Europos sąjungos šalyse vis aktyviau ieško ir kaimynai iš rytų. Pasak pašnekovo, juos investuoti turimą turtą skatina Ukrainoje, Rusijoje bei Baltarusijoje esanti politinė situacija ir netikrumas dėl ateities.

Pasak specialisto, Kuršių nerijoje nusipirkti sėkmingai veikiantį viešbutį yra itin reta proga. Dažniausiai NT rinkoje siūlomi apleisti ir didelių investicijų reikalaujantys objektai ar butai. .

Užsitikrina ir galimybę gyventi ES šalyse

Nekilnojamasis turtas Kuršių nerijoje kaimynus iš rytų vilioja ne tik kaip puiki investicija, bet ir kaip langas į Europos Sąjungą. Advokatų kontoros „Velička, Brazaitis ir partneriai“ vadovaujantis partneris Marijus Velička primena, kad užsieniečiams, Lietuvoje norintiems įsigyti nekilnojamojo turto, jokių apribojimų nėra, išskyrus žemės ūkio paskirties žemę, o turimas turtas palengvina vizos gavimą.

„Užsieniečiui, turinčiam nuosavybes teise nekilnojamojo turto, registruoto Lietuvos Respublikoje, sudaromos palankesnės sąlygos vienkartinei trumpalaikei vizai gauti bei nustatomos sąlygos gauti daugkartinę trumpalaikę vizą. Vienas iš tokio reglamentavimo tikslų – užtikrinti asmenų teisę nekliudomai naudotis jiems nuosavybės teise priklausančiu turtu, esančiu kitoje valstybėje. Jei Lietuvoje dar yra registruojamas ar perkamas verslas – tai stipriai palengvina ir galimybes gauti nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje“, – tikino advokatas.

Pasak advokato, turimas turtas tampa ir keliu į visą Europos Sąjungą apimančią Šengeno vizą. Tiesa, kitose ES valstybėse užsienietis galėtų būti ne ilgiau nei 3 mėnesius per pusmetį. Bet ir tokia galimybė suvilioja ne vieną verslininką ar santaupų turinčius rytinių valstybių piliečius pasvarstyti apie investicijas į nekilnojamąjį turtą Lietuvoje.

„Juodasis kalnas“: https://www.youtube.com/watch?v=JKv2Omjngj8&feature=youtu.be

Parašykite komentarą