Jaunimo ir sporto reikalų komisija domėjosi jaunimo politikos rezultatais ir planuojamais strateginiais darbais

2017 m. balandžio 6 d. pranešimas žiniasklaidai

Balandžio 5 d. posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijai (toliau – Komisija) Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministras Eitvydas Bingelis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo skyriaus vedėja Jolanta Sakalauskienė ir Jaunimo reikalų departamento direktorius Vydūnas Trapinskas pristatė jaunimo politikos 2016 m. rezultatus ir 2017 m. planuojamus strateginius darbus. Tarp svarbiausių atliktų darbų buvo įvardytas įgyvendinamas Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas „Atrask save“, visoje Lietuvoje išplėtota paslaugų NEET sistema (teikiamos papildomų gebėjimų ir kompetencijų ugdymo, psichologinės socialinės reabilitacijos, socialinių ir gyvenimo įgūdžių, motyvavimo informavimo ir konsultavimo, tarpininkavimo su švietimo įstaigomis, savanoriškos veiklos organizavimo, pagalbos pažįstant save ir kitos paslaugos). Taip pat, kaip vienas svarbiausių darbų, buvo pristatyta įgyvendinama Nacionalinė jaunimo savanoriškos veiklos programa. Toliau buvo įgyvendinamas Nacionalinės jaunimo politikos 2011–2019 metų plėtros programos įgyvendinimo 2014–2016 metų veiksmų planas, kuriame daug dėmesio skiriama jaunimo užimtumui, savanorystei, atvirųjų jaunimo centrų ir erdvių plėtrai, regioninės jaunimo politikos stiprinimui, neformaliajam ugdymui ir kt.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jaunimo politikos prioritetiniais tikslais ir darbais 2017 m. įvardino:

  • Jaunimo politikos pagrindų įstatymo pakeitimo priėmimą;
  • lėšų jaunimo politikos priemonėms įgyvendinti didinimą;
  • didesnę finansinę, metodinę paramą jaunimo ir su jaunimu dirbančioms organizacijoms;
  • savanoriškos veiklos, skirtos visiems jauniems žmonėms, išplėtojimą nacionaliniu mastu;
  • regioninės jaunimo politikos stiprinimą, ypatingą dėmesį skiriant jaunimo reikalų koordinatorių veiklos reglamentavimui;
  • mobilaus ir gatvės darbo su jaunimu išplėtojimą;
  • Jaunimo garantijų iniciatyvos tolesnį įgyvendinimą;
  • dėmesio jaunimo sveikatos klausimams (ypač psichinės sveikatos) skyrimui, kryptingam tarpsektoriniam bendradarbiavimui skatinimą ir plėtojimą.

Komisijos nariai, išklausę pranešimų, domėjosi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jaunimo reikalų departamento, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos veikla jaunimo politikos srityje, vykdomais projektais, jų eiga ir rezultatais.

Parašykite komentarą