LVŽS frakcijos pranešimas žiniasklaidai: „Migracijos problemų analizė tęsiasi: išklausyta verslo pusė, toliau – studentai“

2017 m. balandžio 6 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) susitikimų su visuomenės grupių atstovais ciklas tęsiasi. Trečiadienį Seime lankėsi Lietuvos verslininkių atstovės ir dalijosi savo pastebėjimais migracijos tema su LVŽS frakcijos narėmis Guoda Burokiene, Vida Ačiene ir Asta Kubliene.

Susitikime aptartos migracijos problemos ir galimi sprendimo būdai, kaip juos mato verslas, išgryninti vertybiniai aspektai, neretai skatinantys palikti šalį ir laimės ieškoti svetur.

„Lietuvoje susiduriame su stereotipu, kad verslininkas automatiškai ir be išlygų yra blogas, nesąžiningas ir turintis nekokių kėslų. Dažnai negrįžimo iš emigracijos priežastys susiję ne tik su finansiniu nestabilumu, bet ir su nepagarba žmogui,“ – sakė viena iš diskusijoje dalyvavusių verslininkių Kristina Vezbergaitė.

Susitikimo metu taip pat diskutuota apie esmines gaires, kuriomis vadovaujantis galima gerinti ne tik verslo atstovų, bet ir darbuotojų padėtį Lietuvoje. Aptarta ne viena svarbi tema – tai ir medicinos sektorius, socialinių paslaugų teikimas, švietimo sistemos tobulinimo būtinybė.

Kitą savaitę, tęsdami migracijos problemų analizę, LVŽS frakcijos nariai kartu su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu susitiks su Lietuvos studentų atstovais.

LVŽS frakcija kviečia ir kitų frakcijų atstovus įsitraukti į šias diskusijas ir kartu ieškoti būdų, kaip spręsti opiausias migracijos problemas.

LVŽS inicijuoja nacionalinį susitarimą dėl migracijos ir demografinės politikos. Frakcija siūlo, kad tokį susitarimą pasirašytų ne tik politinės partijos, bet ir aktyvios visuomenės gyvenime asocijuotos struktūros bei organizacijos.

Daugiau informacijos:

LVŽS frakcijos narė Guoda Burokienė, el. p. guoda.burokiene@lrs.lt , mob. 8 668 42 676

LVŽS infocentras

El. p. media@lvzs.lt

 

Parašykite komentarą