Dokumentinis filmas „Kilmė“: šiuolaikiškos visuomenės kūrimo aistra

Kaip papasakoti žmonijos istoriją, kad ji taptų džiaugsmingu nuotykiu? Kaip įdomiai, emocingai parodyti dramatišką mūsų planetos gyventojų kelionę laiku? Ši užduotis teko „National Geografic“ kanalui, balandžio 8 dieną Lietuvos žiūrovams pristatančiam įspūdingą nuotykių sagą „Kilmė: žmonijos kelionė“(„Origins: The Journey of Humankind“).

„Kilmė: žmonijos kelionė“ – aštuonių dalių dokumentinis serialas, žadinantis galybę jausmų. Laidos vedėjas filosofas futuristas Jasonas Silva pakvies žiūrovus pasinerti į istorinius įvykius ir ten atrasti svarbiausias mūsų evoliucijos akimirkas.

Gyvename sparčiai tobulėjančių technologijų amžiuje, kuriame išmanieji prietaisai, kosmoso palydovai ir nauji mokslo atradimai tapo mūsų kasdienybe. Filmo kūrėjai kviečia stabtelėti ir atsakyti į keletą svarbiausių klausimų. Kaip mes čia ir dabar atsidūrėme? Kaip Homo Sapiens iš po medžius besikarstančių beždžionių tapo astronautais, vaikščiojančiais Mėnulio paviršiumi?

Filosofas yra žinomas tokių populiarių laidų kaip „Brain games“, „Shots of Awe“ vedėjas. Unikalus ir įdomus J. Silvos pasakojimas patraukliai apibendrina didžiausius istorinius laimėjimus, o geriausi pasaulio specialistai (technologijų, karybos, komunikacijos, medicinos, transporto, ekologijos, paleoantropologijos, evoliucinės biologijos, senovės istorijos) savo įtikinamais komentarais suteikia turiniui svarumo.

„Viskas, ką darome šiandien, glaudžiai susiję su praeitimi. Juosta „Kilmė: žmonijos kelionė“ dekonstruoja ypatingus momentus, kada sukilome prieš savo likimą gyvūnų karalystėje ir radome būdą iškilti, peržengti ribas bei sukurti naują ateitį moderniame pasaulyje“, – sako J. Silva.

Filmą sudaro dramatiškai surežisuoti pasakojimai, dokumentikos intarpai, ekspertų analizės ir nuostabūs garso ir vaizdo deriniai, kuriuos sukūrė Johnas Boswellas, visame pasaulyje žinomas pseudonimu Melodysheep. Šis serialas yra jo kūrybos debiutas televizijoje.

Anot J. Boswello, parinkta muzika mus veikia pasąmonės, instinktų lygyje, ji pagyvina pasakojimą apie žmoniją, padeda patirti stiprius jausmus, siejančius mus su praeitimi. „Šis nuoširdus bendradarbiavimas su „National Geographic“ iš naujo pasakojant žmonijos istoriją leidžia mums pasiekti platesnę auditoriją“, – teigia J. Boswellas.

Serialą „National Geographic“ užsakymu kuria „Asylum Entertainment“.

Parašykite komentarą