Veiklą pradeda EUROSAI Savivaldybių audito darbo grupė

Šiandien Vilniuje prasideda dvi dienas truksiantis Lietuvos aukščiausiosios audito institucijos organizuojamas steigiamasis Europos aukščiausiųjų audito institucijų organizacijos (EUROSAI) Savivaldybių audito darbo grupės narių susitikimas, kurio iniciatorė – Lietuvos aukščiausioji audito institucija.

Susitikime, kuriame dalyvauja daugiau nei 50 atstovų iš 26-ių EUROSAI šalių, bus aptariamas 2017–2019 metų Savivaldybių audito darbo grupės veiklos planas, pasiskirstomos atsakomybės už tam tikras užduotis, tvirtinami kiti strateginiai darbo grupės dokumentai.

Tarptautinė savivaldybių audito darbo grupė buvo įkurta 2016 m. birželio mėn., kai EUROSAI Valdymo taryba pritarė Lietuvos iniciatyvai suburti EUROSAI aukščiausiąsias audito institucijas, kurioms aktualūs savivaldybių audito klausimai. Darbo grupės veikla siekiama tobulinti savivaldos audito sistemą ir audito procesą taip, kad rezultatai atneštų teigiamų pokyčių savivaldos gyventojams ir realią audito naudą pajustų kiekvienas pilietis.

Lietuvos aukščiausioji audito institucija kaip šios idėjos iniciatorė prisiėmė atsakomybę pirmininkauti darbo grupei, koordinuoti jos veiklą ir komunikaciją tiek tarp darbo grupės narių, tiek su išorės partneriais. Be to, ėmėsi iniciatyvos ir planuoja įgyvendinti vieną iš veiklos plano priemonių bei atlikti savivaldos sistemų analizę EUROSAI šalyse. Tikimasi, kad šis tyrimas atskleis gerąsias savivaldos audito organizavimo praktikas ir inicijuos teigiamus pokyčius šioje srityje ir Lietuvoje, ir kitose šalyse.

Lietuvos aukščiausiosios audito institucijos nuo 2013 m. savivaldybių audito srityje organizuojami tarptautiniai susitikimai ir seminarai, atliktos apklausos ir vykdyta veikla atskleidė, kad savivaldybių audito klausimai yra aktualūs ne tik Lietuvai, bet ir daugeliui EUROSAI narių. Paskelbus, kad įkurta ši darbo grupė, prie Lietuvos iniciatyvos prisijungė 26-ių EUROSAI šalių narių aukščiausiosios audito institucijos.

Parašykite komentarą