Konkursą į Lietuvos kultūros atašė Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje laimėjo Živilė Etevičiūtė

Kultūros ministerijos skelbtą konkursą eiti kultūros atašė pareigas Lietuvos Respublikos diplomatinėje atstovybėje Švedijos Karalystėje, taip pat vykdančio kultūros atašė funkcijas Suomijos Respublikoje ir Danijos Karalystėje laimėjo Živilė Etevičiūtė.

P. Živilė Etevičiūtė kultūros srityje dirba daugiau nei dešimt metų: 2004-2008 m. buvo VšĮ „Thomo Manno kultūros centras“ projekto vadove ir direktore, vėliau Vilniaus dailės akademijos, Nacionalinės dailės galerijos įvairių programų kuratore-koordinatore, paskutinius metus Lietuvos dailininkų sąjungos projekto „XVI Vilniaus tarptautinė tapybos trienalė. Nomadiški vaizdai“ vadove. Stažavosi įvairiuose Europos meno ir edukaciniuose centruose.

„Labai tikiuosi, kad naujoji atašė ne tik tęs įdirbį, bet suteiks ir naujų impulsų mūsų šalių bendradarbiavimui. Su Skandinavijos šalimis mus sieja ilgas ir glaudus bendradarbiavimas. Nuolat jautėme paramą iš šių šalių ir iki Lietuvai įstojant į ES, ir po to. Vis dar turime ko iš jų išmokti“, – pabrėžė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Kultūros atašė pareigas p. Ž. Etevičiūtė, atlikus privalomas procedūras, pradės eiti rugpjūčio mėn., kadencijos trukmė – treji metai.

Parašykite komentarą