Kunigo ir įmonės bendradarbiavimo rezultatai – Meilė, Jaukumas, Svajonė jūsų namams

Su kuo Jums asocijuojasi posakis „jaukūs namai“? Galime lažintis, kad daugiau nei pusė iš klausiamųjų be šviesos, formų, spalvų paminėtų kvapą. Kaip yra teigęs rašytojas Patrikas Suskindas, „kvapo įtaiga stipresnė už žodžius, reginius, jausmus ir valią. Kvapo įtaigai neįmanoma atsispirti, jis patenka į mus kaip oras į plaučius, jis užlieja mus, tiesiog užtvindo ir niekas negali nuo jo apsiginti.“
UAB „Lotofagas“ projektas „Jaukūs namai“, už pavadinimo slepia gražią bendradarbiavimo istoriją ir aromaterapijos pasaulį.
Alytuje veikiančios įmonės pagrindinė veikla – prekyba dėvėtais drabužiais, tačiau UAB „Lotofagas” nemažai užsiima ir labdara. Būtent labdaringa veikla suteikė galimybę įmonės direktorei susipažinti su kunigu Valerijumi Rudzinsku, kuris nuo seno domisi eteriniais aliejais, jų gerosiomis savybėmis bei poveikiu žmogaus organizmui. Bendraujant kilo mintis sukurti kvapų namams linijas.
Eteriniai aliejai yra sudėtingas augalo antrinių metabolitų mišinys. Šalia puikaus kvapo, dėl savo natūralumo visi eteriniai aliejai veikia kaip priešvirusinė, priešinfekcinė ir priešgrybelinė priemonė. Šias ypatybes eteriniai aliejai išsaugo aliejų mišiniuose, difuzoriuose, kosmetikos priemonėse, tinkamai pagamintose žvakėse. Eteriniai aliejai – esminė aromaterapijos dalis.
Aromaterapija nėra skirta tik ligų gydymui, bet ir mus apsaugo nuo aplinkos teršalų, bakterijų ir virusų, leidžia susikurti atsparumą ligoms. Viešose vietose visuomet yra mikroorganizmų, ir ne visiems jiems mes turime imunitetą. Čia taip pat daugiau lakių cheminių elementų: dezinfekcinių priemonių, cigarečių dūmų. Todėl gaminiai iš eterinių aliejų – pati efektyviausia priemonė, kovojant su minėtomis problemomis. Eterinio aliejaus dalelės, besiskleisdamos ore, suardo tabako, virtuvės kvapus daug veiksmingiau, nei dezodorantai ir oro gaivikliai, kurie savo kvapu tik paslepia blogą kvapą.
Rinkoje esančiuose difuzoriuose ir kvapiosiose žvakėse neretai naudojami sintetiniai kvapai. Todėl gaminiai su natūraliais eterinių aliejų mišiniais turi unikalumą ir išskirtinumą. Kol kas bendradarbiaujant su kunigu Rudzinsku, yra atrinkti 3 eterinių aliejų mišiniai, kurių pavadinimai: Meilė, Jaukumas ir Svajonė.
Investuojant 10 tūkst. Eur iš Europos Sąjungos fondų pagal priemonę „Dizainas LT“ bus kuriamas logotipas, įvairių gaminių ir rinkinių pakuotės, dalis informacijos bus spausdinama Brailio raštu. Įmonė tikisi projekto metu sukūrti estetišką ir patrauklų pakuotės dizainą, atspindintį gaminio temą ir kokybę.

Parašykite komentarą