Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Frakcija kviečia aplinkos apsaugos ministrą Kęstutį Navicką dėl urėdijų reformos į posėdį“

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai rytoj, balandžio 20 d., 14 val. susitiks su aplinkos ministru Kęstučiu Navicku dėl Aplinkos ministerijos skubos tvarka inicijuojamos valstybinių miškų valdymo reformos vykdymo (Seimo I rūmai 115 kabinetas).

Aplinkos ministerija, neįvertinusi situacijos, neturėdama aiškaus veiksmų plano, nenurodydama reformos būdo naikina savarankiškas miškų urėdijas ir kuria vieną įmonę. Neįvertinta miškų išteklių valdymo ir prekybos monopolizavimo įtaka parduodamos medienos kainoms, poveikis smulkiajam medienos verslui ir medienos ruošos įmonėms, neatlikta kaštų ir naudos analizė.

„Frakcijos nariai turi daug klausimų susijusių su urėdijų reforma aplinkos apsaugos ministrui, negana to, šiuo metu Seimo valdybai yra pateiktas 46 Seimo narių, kurie priklauso skirtingoms frakcijos, prašymas dėl privalomo nepriklausomo ekspertinio teisės akto projekto įvertinimo“, – pažymėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

 

 

Parašykite komentarą