Net ir vienas žuvęs darbe yra per daug! Konferencija Pasaulinės darbuotojų saugos ir sveikatos dienos proga

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Antradienis, 2017 m. balandžio 25 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2017 m. balandžio 25 d.
Renginio vieta: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 201 salė (A. Vivulskio g. 11, 2 a.)

Konferencijos tikslas – atkreipti dėmesį į žūčių ir susižalojimų darbe prevenciją, saugaus darbo svarbą.

Jos metu bus pristatyta informacija apie šiais metais įvykusius nelaimingus atsitikimus darbe, jų priežastis ir pasekmes, pateikiami konkretūs nelaimių darbe pavyzdžiai, diskutuojama apie esamas ir planuojamas prevencijos priemones. Medicinos ekspertai pateiks įžvalgas, kas lemia vienokį ar kitokį darbuotojo elgesį prieš nelaimingą atsitikimą, kokius tiek fizinius, tiek psichologinius išgyvenimus patiria nukentėjusieji darbe ir jų artimieji.

Trumpai:

Nepaisant mažėjančio mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe skaičiaus, Lietuvoje, palyginti su kitomis ES šalimis, situacija šioje srityje yra prasta. Mes „pirmaujame“ pagal šį rodiklį.

Dažniausiai darbe žūsta ar susižaloja darbuotojai, kuriems trūksta pasirengimo ir kvalifikacijos, kurie prarado saugaus darbo įgūdžius dėl ilgesnio nedarbo ir pan. Beveik pusė ištirtų sunkių ir mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe įvyko darbuotojams, įmonėje dirbusiems pirmus metus. Tai – didžiausios rizikos grupė.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotojas, LR darbuotojų saugos ir sveikatos komisijos pirmininkas Arūnas Lupeika.

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Skubiosios pagalbos skyriaus vyresnysis gydytojas ortopedas traumatologas Artūras Zubrickas

VU mokslo darbuotoja, Traumų psichologijos tyrimų grupės narė, Lietuvos traumų psichologijos asociacijos viceprezidentė, psichologė dr. Paulina Želvienė.

Apie dalyvavimą maloniai prašome pranešti el. adresu marija.cereskeviciute@vdi.lt. Daugiau informacijos tel. 8 698 73025.

Parašykite komentarą