„Lono“ šeimos verslą papildė dar vienas narys

Jonavos „Lono“ įmonių grupė, stiprindama savo miego prekių ženklą, plečiasi – atskyrus gamybinę veiklą, įkurta nauja bendrovė „Gergama“. Šiai įmonei patikėti visi „Lono“ didmeninės prekybos klientai, taip pat eksporto klientai.

24-erius metus veikiančiai „Lono“ grupei priklauso keturios bendrovės, o „Gergama“ tapo penktąja. Įmonių skaidymas, pradėtas dar 2008 m., yra nuoseklios strategijos dalis formuoti bei plėtoti atskiras veiklas, o šiuo atveju atskirti gamybos liniją nuo prekybos, kūrybos ir prekės ženklo vystymo.

„Dėmesys vietinei rinkai ir savo išskirtinio prekės ženklo vystymas jau pasiteisino – tai rodo 2016 metų „Lono“ pardavimai. Dar labiau susitelkti ties miegamojo prekių gamyba, nuo čiužinių iki lovų bei kitų aksesuarų, mus skatina ir kūrybinis troškulys, ir siekis diegti geriausias miego technologijas“, – pasakoja Domas Jakutis, UAB „Lonas“ direktorius.

Pasak jo, praėję metai prekės ženklo produkcijai buvo itin sėkmingi. Pasiektas 15 proc. apyvartos augimas, kurios didžiausią dalį sudaro 10 salonų veikla Lietuvoje. Šiemet atidarytas dar vienas salonas Klaipėdoje, planuojama ir didesnė jų plėtra.

„Iš tiesų toks atsiskyrimo žingsnis labai natūralus ir jau šiandien mums leidžia intensyviai vykdyti numatytą veiklą. Pavasario pradžioje pristatėme naują čiužinių kolekciją, o metų gale planuojame pateikti ir antrąją savo lovų kolekciją“, – sakė D. Jakutis.

Šiuo metu įmonėje „Lonas“ dirba 28 darbuotojai, naujoje bendrovėje „Gergama“, kuriai vadovauja grupės savininko Kazimiero Jakučio sūnus Liudas Jakutis – 35 darbuotojai. Iš viso įmonių grupė yra sukūrusi 113 darbo vietų.

2016 m. „Lonas“ gavo 3,6 mln. Eur pardavimo pajamų. Veiklos pelningumas siekė 13 proc., tuo tarpu eksportas sudarė 8 proc. Įsteigus bendrovę „Gergama“, ketinama didinti gamybos apimtis, kartu plečiant eksporto gamybą.

„Lono“ įmonių grupei priklauso UAB „Lonas“, nekilnojamąjį turtą valdanti bendrovė „Lonas ir partneriai“, internetinės prekybos įmonė „Loniukas“, taip pat porolono detalių apdirbimu ir paruošimu užsiimanti bendrovė „Porolonas“ bei nuo šiol naujas narys – „Gergama“.

Parašykite komentarą