LVŽS frakcijos pranešimas: „Neetiška rinkimų agitacija Anykščiuose ir Panevėžyje skundžiama VRK“

2017 m. balandžio 26 d. pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kreipiasi į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir prašo ištirti atvejus, kai II rinkimų turo Anykščių-Panevėžio vienmandatėje apygardoje metu vykdoma neetiška ir nesąžininga rinkimų agitacija.

„Sąjungos skyrių ir vadovus šiomis dienomis pasiekė informacija, jog vykdant politinę agitaciją Anykščiuose ir Panevėžyje skleidžiama melaginga informacija neva Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga remia ne savo iškeltą kandidatą Antaną Baurą, o jo oponentą Kristupą Krivicką, kurį iškėlė Lietuvos centro partija. Skleidžiant tokią melagingą informaciją manipuliuojama faktu, jog vienas Lietuvos centro partijos atstovas yra LVŽS frakcijos Seime narys. Apgailestaujame dėl bandymų neetiškai konkuruoti ir pažymime – LVŽS remia savo iškeltą kandidatą Antaną Baurą“, – sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Seimo rinkimų įstatymo 50 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta, kad rinkimų agitacija gali būti įvairių formų ir būdų, išskyrus tuos, kurie pažeidžia Konstituciją ir įstatymus, prieštarauja moralei, teisingumui ar visuomenės darnai, neatitinka sąžiningų ir garbingų rinkimų. Todėl rinkėjų klaidinimas dėl LVŽS remiamos kandidatūros prieštarauja moralei ir teisingumui bei neatitinka sąžiningų ir garbingų rinkimų principų.

Šiuo metu vyksta nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49. Pirmasis turas vyko 2017 m. balandžio 23 d., antrasis vyks gegužės 7 d. Antrame rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą ture varžosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltas kandidatas Antanas Baura ir Lietuvos centro partijos iškeltas Kristupas Augustas Krivickas.

 

Daugiau informacijos:

LVŽS frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis, mob. 8 682 55 688

Parašykite komentarą