Seime – diskusija „Gegužės 3-ioji – Lietuvos ir Lenkijos istorinės bendrystės svarba Europai“

Gegužės 3 d., trečiadienį, 11 val. Europos informacijos biure (Seimo III r.) Seimo laikinoji Gegužės 3-iosios grupė ir Lenkų diskusijų klubas organizuoja diskusiją „Gegužės 3-ioji – Lietuvos ir Lenkijos istorinės bendrystės svarba Europai“, skirtą 1791 m. pirmosios rašytinės Konstitucijos Europoje dienai. Diskusiją moderuos Seimo narys Andrius Kubilius.

Renginio dalyviai ir pranešėjai: Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto docentas, Gegužės 3-osios Konstitucijos ekspertas doc. dr. Eligijus Raila, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, Lenkų diskusijų klubo atstovas Marijušas Antonovičius.

„1791 m. gegužės 3-iosios Konstitucija buvo pirmoji rašytinė Konstitucija Europoje ir antroji pasaulyje po JAV Konstitucijos. Ši Konstitucija žymėjo naują bendros Lietuvos ir Lenkijos valstybės pastangą reformuotis ir taip apsisaugoti nuo pragaištingų užsienio grėsmių. Gegužės 3-iosios Konstitucijos bendras paveldas yra mums svarbus šiandien, kai grėsmės mūsų regione vėl didėja, kai bendros Lietuvos ir Lenkijos pastangos yra labai svarbios padedant Ukrainai, kai Lietuvos ir Lenkijos geri santykiai įgauna visam regionui ypatingos strateginės reikšmės. Būtent apie tai ir diskutuosime šiame renginyje“, – teigia A. Kubilius.

Numatoma tiesioginė renginio transliacija internetu.

Parašykite komentarą