„Technorama 2017“ – kai technologijos virsta verslu

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. balandžio 27 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: KTU „Santakos“ slėnis (K. Baršausko g. 59, Kaunas)

Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnyje balandžio 27 d. startuos jau tradicija tapusi jaunųjų išradėjų darbų paroda-konkursas „Technorama 2017“. Daug lankytojų dėmesio sulaukianti „Technorama“, kaip ir kiekvienais metais, vėl stebins lankytojus.

„Technoramos 2017“ lankytojus kviečiame stebėti išskirtinę atidarymo ceremoniją – roboto NAO ir breikerių „Megusta“ pasirodymą. Visos parodos-konkurso metu matysite „Fab Lab Kaunas“ sportinių dronų pasirodymus.

Po „Technoramos 2017“ atidarymo gerbėjai turės galimybę ne tik apžiūrėti jaunųjų mokslininkų darbus, bet ir ateiti pasiklausyti pranešimų, kuriuos skaitys mokslininkai parodos metu vyksiančioje konferencijoje „InfoShow’17 | KTU NEXT“, kurią organizuoja KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybė „InfoSA“.

Pirmąją konferencijos paskaitą „Išradimai keičia gyvenimą. Kino filmai virsta realybe“ skaitys KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro intelektinės nuosavybės valdymo projektų vadovė Greta Žėkienė.

Ne mažiau įdomi bus Lino Svilainio paskaita apie elektroniką – „Elektronika – ką ji gali?“. Paskaitą „Mokslo ir verslo santykiai 21-ame amžiuje“ ves KTU prof. Arminas Ragauskas, o vėliau, konferencijai įsibėgėjus, KTU doc. Vidas Raudonis savo paskaitoje plačiau papasakos apie dirbtinį intelektą.

Konferenciją užbaigs Jonas Brazys su pranešimu „Naujų pasaulių atradimas virtualioje realybėje“ ir Artūro Rumiancevo paskaita „Ar kompiuteriniai žaidimai ir pramogos sugriaus pasaulio tvarką?“.

Jaunųjų išradėjų darbus, pasiskirstę pagal atskiras mokslo sritis, vertins trys komisijos grupės. Iš viso komisiją sudarys 18 narių – jie visi kartu priims galutinį sprendimą, kas laimės šių metų „Technoramą“. Komisijai pirmininkaus KTU Mokslo ir inovacijų prorektorė Asta Pundzienė.

Vieta: KTU „Santakos“ slėnis, K. Baršausko g. 59, Kaunas

Laikas: Balandžio 27 d. 10 val.

Parašykite komentarą