Atnaujinta Nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų asociacijos veikla

Š.m. sausio 11 d. susirinkimo metu atnaujinta Nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų asociacijos veikla, priimti nauji nariai, perrinkta taryba.

Pagrindinis Asociacijos tikslas – sudaryti palankias sąlygas nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų plėtrai Lietuvoje, suteikiant tėvams ir globėjams galimybes pasirinkti jiems tinkamas ugdymo įstaigas, atsižvelgiant į individualius kiekvieno vaiko ugdymo(si) poreikius. Taip pat prisidėti prie ikimokyklinio ugdymo paslaugų kokybės gerinimo ir teikti informaciją tėvams, mokytojams ir kitiems suinteresuotiems asmenims apie ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo naujoves, švietimo kaitos tendencijas, parengtus ir rengiamus ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo veiklą reglamentuojančius dokumentus.

Siekiant skaidraus, atviro ir sklandaus bendradarbiavimo, Asociacija prašo atitinkamas institucijas bendradarbiauti, įtraukiant Asociacijos atstovus į darbo grupes, rengiant naujas tvarkas ir/ar galiojančių tvarkų pakeitimus, susijusius su Asociacijos narių veikla ir vienašališkai nepriimti sprendimų, reglamentuojančių ir turinčių esminės įtakos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų veiklai, šias įstaigas lankančių vaikų tėvų poreikių tenkinimui ir lūkesčiams, neinformavus Asociacijos atstovų, neišklausius Asociacijos pozicijos ir neradus bendro visas šalis tenkinančio sprendimo, laikantis abipusės etikos bendradarbiaujant.

Džiaugiamės, jog nepaisant žiniasklaidoje vis išgirstamų stereotipų, kad privatūs darželiai yra uolūs konkurentai tarpusavyje, anaiptol taip nėra. Visi kartu siekiame bendrų tikslų, buriamės į komandą, dalijamės patirtimi, idėjomis, naujovėmis, siekiame tobulėti, suteikiant savo mažiesiems klientams jų poreikius užtikrinantį ugdymą, jo įvairovę. Tai puikiai įrodo ir sparčiai didėjantis asociacijos narių skaičius“ – teigia Asociacijos pirmininkė Ieva Jagminienė.

Nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų asociacija vienija daugiau nei pusšimtį nevalstybinių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo teikėjų, kurie vieningai siekia skatinti ir kurti aukščiausios kokybės ikimokyklinį ir priešmokyklinį švietimą šalyje, diegti pažangiausias ugdymo naujoves ir tenkinti visuomenės lūkesčius ir poreikius. 

Parašykite komentarą