Siūloma mažiausiojo naudingojo būsto ploto reikalavimo netaikyti būste gyvenantiems šeimos nariams

Seimas pradėjo svarstyti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pristatytas Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4230), kuriomis siūloma įtvirtinti išimtį, kad nustatytas mažiausiojo naudingojo būsto ploto (t. y. 5 kv. m. asmeniui) reikalavimas nebūtų taikomas būste gyvenantiems šeimos nariams.

„Mūsų bendrabučiai, nemaža dalis ir socialinių būstų, ir maži namai kaimiškose vietovėse negali registruoti ir negali deklaruoti savo šeimos narių. Įsivaizduokite, yra vadinamas keturbutis arba šešiabutis arba bendrabutis, kur yra 17 kv. m., yra trys šeimos nariai: vyras, žmona ir vaikas. Gimsta ketvirtasis vaikas ir ketvirtojo vaiko neregistruoja, nes kiekvienam gyventojui neužtenka 5 kvadratinių metrų. Tai čia yra esminė problema“, – teigė projekto iniciatorius. R. Žemaitaitis.

Šiuo metu įstatyme nustatyta, kad naudingasis būsto plotas – bendras gyvenamųjų kambarių ir kitų būsto patalpų (virtuvių, sanitarinių mazgų, koridorių, įstatytų spintų, šildomų lodžijų ir kitų šiltų pagalbinių patalpų) grindų plotas. Į naudingąjį būsto plotą neįskaitomas balkonų, terasų, rūsių, nešildomų lodžijų grindų plotas. Šis plotas apskaičiuojamas pagal kadastrinių matavimų duomenis. Mažiausias naudingasis būsto plotas asmeniui, būste deklaravusiam gyvenamąją vietą, turi būti ne mažesnis kaip 5 kvadratiniai metrai.

Po pristatymo už projektą balsavo 88 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 3 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas Seimo komitetuose. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 22 d.

 

 

Parašykite komentarą