"Lietuva skaito!" klasiką. Eteryje Kazio Bradūno eilės

Renginio tipas: „Lietuva skaito!” klasiką. Eteryje Kazio Bradūno eilės
Renginio data: Sekmadienis, 2017 m. gegužės 7 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio pabaiga: Sekmadienis, 2017 m. gegužės 7 d.
Renginio vieta: Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto kiemas, Antakalnio g. 6, Vilnius

Jau tradicija tapę kasmetiniai Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto (LLTI) rengiami klasikos skaitymai šį kartą kvies paklausyti poeto Kazio Bradūno kūrybos – šiemet minimos 100-osios rašytojo gimimo metinės.

 Įspūdingų, istorijos ir kultūros dvasia persmelktų Vileišių rūmų kieme Jūsų lauks:

 Atlikėjo Žygimanto Kudirkos (Mesijaus) specialioji programa pagal poeto eiles. Folkloro ansamblio „Dijūta“ atliekamos K. Bradūno vaikystėje iš tėvų ir senelių išmoktos dainos, kurias trauksime visi drauge. Atviras eilėraščių skaitymas. Prie mikrofono kvies aktorius Dainius Svobonas ir poeto duktė Elena Bradūnaitė. Klasiko tekstais dalinsis vaidybos studentai, moksleiviai, renginio svečiai. Dailininkės Sigutės Chlebinskaitės dirbtuvės „Tu gali sukurti knygą“, kurios veiks viso renginio metu. Naujoji Kazio Bradūno eilėraščių rinktinė „Ir nebijok“ (serija „Gyvoji poezija“), kitos LLTI knygos ir literatūriniai marškinėliai už šventinę kainą!

Norite prisijungti ir skaityti kartu? Užsiregistruokite į skaitymus el. paštu bradunas@llti.lt, nurodydami savo vardą ir pasirinktą K. Bradūno eilėraštį.

 „Lietuva skaito!“ – tai visuomeninis renginys ir vienos dienos skaitymo skatinimo akcija, vykstanti gegužės 7-ąją, kai Lietuva mini „Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną“ (plačiau: www.lietuvaskaito.lt). Šią dieną kviečiame švęsti drauge!

Parašykite komentarą