Fantazijos pasaulis operoje vaikams „Pelenė“

Ar kada tikėjotės išvysti dainuojančią Pelenę koncertų salės scenoje? Visiems puikiai pažįstama pasaka gegužės 12 dieną, penktadienį, 12 ir 18:30 val. virs opera vaikams ir atkeliaus į Klaipėdos koncertų salę! Edukaciniais projektais grasėjanti koncertinė įstaiga suvienijo jėgas su meniškas sielas ugdančia Klaipėdos Vydūno gimnazija ir žada puikius įspūdžius visai šeimai skirtame projekte. Jaunieji gimnazijos solistai, instrumentalistai ir jaunių choras, taip pat instrumentalistai iš Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos bei E. Balsio menų gimnazijos muzikuos pritariant Klaipėdos kameriniam orkestrui, vadovaujamam Mindaugo Bačkaus. Šio renginio režisūra patikėta ryškiai Lietuvos teatro asmenybei Sigučiui Jačėnui, choreografija – Laurai Geraščenko, o gausiam atlikėjų būriui diriguos Arvydas Girdzijauskas.

Peterio Maxwello Davieso opera „Pelenė“ 1980 metais buvo specialiai sukurta atlikti vaikams ir suaugusiems kartu. Tokie skirtingas kartas sujungiantys edukaciniai projektai palieka neišdildomą įspūdį ne tik juose dalyvaujantiems ir scenoje pasironatiems vaikams, bet ir salėje sėdintiems bei stebintiems savo bendraamžius jauniesiems klausytojams. Jie augina būsimus operos žanro mylėtojus ir gal net būsimas operos scenos žvaigždes.

„Pelenė“ – tai emocionalus pasakojimas apie gėrio pergalę prieš blogį, kilnumo – prieš savanaudiškumą ir, žinoma, apie įkvepiančią ir visus sunkumus įveikiančią meilę. Pasakos veikėjus – Pelenę, Princą, Našlę Niurzgą, dukteris, karininkus, šauklius, kates ir traukinuką – įkūnys jaunieji dainininkai ir aktoriai iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos.

Šios operos kompozitorius – Peteris Maxwellas Daviesas – svarbi asmenybė britų muzikiniame pasaulyje. Tik prieš metus miręs kompozitorius ir dirigentas įvertintas ne vienu garbingu apdovanojimu. Jaunystėje jis buvo aktyvus šiuolaikinės muzikos skleidėjas, įsteigė festivalį, parašė daug įvairių žanrų kūrinių. Tarp žinomiausių jo darbų – ir gražios, melodingos muzikos prisotinta opera vaikams „Pelenė“.

Opera dažniausiai mums asocijuojasi su labai rimtu, dideliu ir įspūdingu reiškiniu, suprantamu tik subrendusioms asmenybėms. Tačiau magiško teatro pasaulio atverimas gali įvykti ir daug anksčiau – dėl to operos vaikams yra puiki išeitis. Tai – renginys, tinkantis įvairaus amžiaus klausytojams – nuo penkiamečių mergyčių ir berniukų iki garbaus amžiaus močiučių ir senelių.  Tad kviečiame pasinerti į nuostabų fantazijos pasaulįį operoje vaikams ir visai šeimai „Pelenė“!

Parašykite komentarą