Seimas pritarė siūlymui apginti ieškančius darbo nuo seksualinio priekabiavimo

Seimas priėmė Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-486(2), kuriomis užtikrinama,  kad siekiantis įsidarbinti asmuo nepatirtų priekabiavimo ir seksualinio priekabiavimo. Už tokį sprendimą balsavo 81, nė vieno nebuvo prieš, 2 Seimo nariai susilaikė.

Kartu priimtos ir lydimojo – Lygių galimybių įstatymo 7 straipsnio pataisos (projektas Nr. XIIP-487(2). Balsavimo rezultatai: už – 81, nė vieno nebuvo prieš , susilaikė vienas Seimo narys.

Projektų pristatymo metu Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos narė Aušrinė Armonaitė pažymėjo, kad Europos Sąjungos statistikos tarybos (EUROSTAT) duomenimis 35 procentai Lietuvos moterų patiria seksualinį priekabiavimą.

Kaip pažymi projektų iniciatoriai, įstatymų pakeitimais išplečiamas subjektų ratas, kurių atžvilgiu nukreipti tokie pat veiksmai bus laikomi neteisėtais kaip ir dirbančių darbuotojų atžvilgiu – darbdavys seksualinio priekabiavimo metu gali būti ir nesusisaistęs susiformavusiais darbo santykiais su nukentėjusiuoju (kandidatu į darbo vietą), tačiau šis veiksmas (priekabiavimas, seksualinis priekabiavimas) bus traktuojamas taip pat kaip ir tuo atveju, kuomet yra susiformavę darbo santykiai.

Parašykite komentarą