Ūkio ministras M. Sinkevičius: „Ketvirtoji pramonės revoliucija neišvengiama“

Š. m. gegužės 11 d. ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius per tarptautinėje parodoje „Balttechnika 2017“ vykusią Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotą konferenciją „4-oji pramonės revoliucija – reikalingi pokyčiai“ pristatė šios revoliucijos reikšmę Lietuvos pramonei bei Ūkio ministerijos indėlį, skatinant jos plėtrą.

Pasak ūkio ministro M. Sinkevičiaus, ketvirtoji pramonės revoliucija Lietuvoje neišvengiama. „Ji leis spartinti gamybos procesus ir skatinti pramonės augimą, kurti modernias darbo vietas, gerinti produktų ir paslaugų kokybę. Siekiant pasinaudoti šiais pranašumais, būtinos investicijos ir stipri viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė“, – pažymėjo M. Sinkevičius.

Skatinant pramonės transformaciją vakar vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo pritarta Ūkio ministerijos teiktam siūlymui dėl Nacionalinės pramonės konkurencingumo komisijos „Pramonė 4.0“ sudarymo.

„Tai žingsnis siekiant Lietuvai neatsilikti nuo vykstančių permainų pasaulyje. Šios komisijos sudarymas laikytinas pagrindu įgyvendinant tolimesnę pramonės skaitmeninimo iniciatyvą ir kuriant nacionalinę platformą Lietuvoje, prisidėsiančias prie pramonės konkurencingumo ir produktyvumo didinimo“, – kalbėjo ūkio ministras.

M. Sinkevičiaus teigimu, Vyriausybės nutarimu pradėta įgyvendinama pramonės skaitmeninimo iniciatyva ir sukurta nacionalinė platforma taps pagrindine pramonės, valstybinių institucijų ir akademinės bendruomenės dialogo vieta. Tai ženkliai prisidės ieškant efektyviausių sprendimų skaitmeninant pramonę nacionaliniu lygmeniu ir sudarys galimybę laiku įsitraukti į ketvirtosios pramonės revoliucijos globalius procesus.

Per konferenciją ūkio ministras padėkojo Lietuvos pramoninkų konfederacijai, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijai (Linpra), Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmams už indėlį žengiant pirmąjį žingsnį pramonės skaitmeninimo iniciatyvos įgyvenimo Lietuvoje link.

Konferencijoje taip pat buvo apžvelgta Europos Sąjungos pramonės skaitmeninimo politika, kalbėta, kaip tobulinti inovacijų centrų infrastruktūrą, skatinti technologinę revoliuciją ir švietimo transformaciją.

25-ąjį kartą vykstanti tarptautinė specializuota gamybos, inovacijų ir inžinerinių sprendimų „Balttechnika“ yra vienintelis ir svarbiausias inžinerinės pramonės metų renginys Lietuvoje. Jo pagrindinė misija – pristatyti šalies inžinerinės pramonės įmones, jų pasiekimus ir potencialą, paskatinti užmegzti bendradarbiavimo ryšius tarp verslo ir mokslo institucijų bei inicijuoti glaudesnį profesinių mokyklų ir verslo bendruomenės sąryšį. Šių metų parodos temos – pramonės įranga ir medžiagos.

Parašykite komentarą