Tarptautinė kompanija „NFQ Technologies“ steigia naują sustiprinto IT mokymo klasę KTU gimnazijoje

Kauno technologijos universiteto gimnazija (KTUG) su tarptautine Lietuvos ir Vokietijos kapitalo programinės įrangos kūrimo kompanija „NFQ Technologies“ pasirašė paramos sutartį. Naujajai klasei, skirtai III gimnazijos klasių moksleiviams, norintiems informacines technologijas (IT) mokytis sustiprintai, bus skirta 9200 eurų.

KTU gimnazijos direktoriaus Tomo Kivaro teigimu, gauta finansinė parama bus skirta įrengti tokią ugdymosi aplinką klasėje, kurioje besimokantys jaustųsi pilnaverčiais „NFQ Technologies“ kompanijos nariais. Naująją klasę planuojama įrengti iki rugsėjo 1 d.

Klasė – ne tik aplinka, bet ir jausmas

„NFQ Technologies“ atstovės Viktorijos Pranckietytės teigimu, įmonė nuolat prisideda prie įvairių paramos programų, kuriose dalyvauja moksleiviai ir, kurios dažniausiai būna susijusios su informacinėmis technologijomis.

„Žengiant per ketvirtosios industrinės revoliucijos slenkstį, labai svarbu skatinti jaunimą rinktis technologines specialybes, o pasirinkimas prasideda jau mokykloje. Skatinti moksleivius reikia ne tik įkvepiančiais žodžiais, bet suteikiant jiems realias galimybes“, – įsitikinusi V. Pranckietytė.

Jos teigimu, naująją klasę norima įrengti taip, kad ji primintų sumažintą „NFQ Technologies“ biuro kopiją: „Sieksime sukurti tokią atmosferą, kokia kasdien džiaugiasi ir mūsų įmonės darbuotojai.“

Mokys ir universiteto dėstytojai

Sustiprinto IT mokymo klasės programa rengiama drauge su KTU Informatikos fakultetu (IF), todėl prie gimnazistų mokymo prisidės ir Universiteto specialistai.

KTU gimnazijoje mokosi mokiniai, orientuoti į aukštesnius akademinius reikalavimus tiek sau, tiek ir juos mokantiems specialistams.

„Dėstytojus maloniai stebina mokinių žingeidumas, užduodami įdomūs klausimai, o gimnazistai džiaugiasi, galėdami nevaržomai diskutuoti su KTU atstovais. Jaunimas turi progą pamatyti, kad ne tik užsienyje santykis tarp studento ir mokslininko gali būti neformalus ir keliantis motyvaciją toliau mokytis“, – teigė gimnazijos direktorius T. Kivaras.

Trumpins studijas universitete

Pasak KTUG vadovo, mokymasis sustiprinto IT mokymo klasėje gimnazistams yra galimybė dar besimokant mokykloje ugdyti tuos pačius gebėjimus, kaip ir pirmo ar antro kurso studentams: „Jaunuolius vienija panašūs pomėgiai, drauge jie generuoja naujas idėjas, o jų įgyvendinimui reikia išmokti dirbti komandoje.“

„Gimnazistai taip pat sulaukia pasiūlymų atlikti praktiką įvairiose IT įmonėse, kurios atvyksta į gimnaziją susipažinti su moksleiviais, pristatyti savo vykdomą veiklą. Nuostabu matyti, kaip įmonių atstovai susižavėję stebi, kokius darbus sugeba sukurti mokiniai“, – kalbėjo T. Kivaras.

Gimnazistai turi progą išbandyti įmonių kuriamą programinę įrangą, pamatyti tikrąjį IT specialisto gyvenimą ir suprasti, kokia romantiška ir kiek daug laisvės suteikianti, yra ši specialybė.

Mokydamiesi sustiprinto IT mokymo klasėje, mokiniai kaupia KTU IF kreditus, t.y, trumpina savo būsimų studijų trukmę Universitete. Gimnazistai laisvuosius modulius renkasi pagal savo interesus ir galimybes.

Vieta, kur susitinka bendraminčiai

2016 metais pirmąją KTUG sustiprinto IT mokymo klasę, skirtą III gimnazijos klasių mokiniams (vienuoliktokams, – red. past.), įsteigė pirmaujanti pasaulyje įmonė, kurianti programinę įrangą, skirtą pasaulinės infrastruktūros kūrimui ir palaikymui, „Bentley Systems“.

Gimnazistai kas savaitę lanko po keturias informatikos ir dvi IT pasirenkamųjų modulių pamokas, matematika taip pat dėstoma sustiprintai.

KTUG moksleivis Tomas Savickas įstojimą į sustiprinto IT mokymo „Bentley Systems“ klasę vadina maloniausiu posūkiu gimnazijoje. Didelę dalį klasės sudarė jau pažįstami veidai: gimnazistai iš paralelinių klasių, su kuriais T. Savickas jau buvo spėjęs susidraugauti.

„Svarbiausia, kad „Bentley Systems“ klasėje susirinkę moksleiviai yra labai komunikabilūs, tolerantiški, besidomintys informacinėmis technologijomis. Tai, jog mus sieja panašūs hobiai, leidžia nesunkiai susirasti bendraminčių, norinčių kartu dirbti prie bendro projekto, turinčių daugiau žinių konkrečioje srityje ir galinčių pamokyti, – privalumus vardijo T. Savickas. – Be to, kartais ir pačiam tenka pabūti mokytoju.“

Gimnazistas pažymi, kad lankantiems sustiprinto mokymo IT klasę tampa prieinamos ir paskaitos Kauno technologijos universitete: „Tai yra labai naudinga, nes tenka susidurti su tokiomis IT sritimis, kaip intelektika. Šioje klasėje taip pat  turime vieną papildomą matematikos pamoką per savaitę.“

Naujoji klasė – atvira visiems mokiniams

Kivaras sako, kad naujojoje „NFQ Technologies“ klasėje galės mokytis bet kuris Lietuvos mokinys, sėkmingai pasirodęs birželio 6 d. vyksiančiuose stojamuosiuose egzaminuose į sustiprinto IT mokymo klasę.

Šiuose egzaminuose reikės atlikti matematikos, gamtos mokslų, anglų kalbos ir programavimo užduotis. Tuo  pačiu metu vyks ir stojamieji egzaminai į laisvas vietas III gimnazijos klasėje.

Stojančiųjų registracija vyksta  adresu internete: http://priemimas.ktug.lt/ Dr. J. P. Kazicko konkurso ir Lietuvos mokinių informatikos olimpiados prizininkai į „NFQ Technologies“ klasę priimami be konkurso. 

Gegužės 13 d. taip pat vyks stojamasis egzaminas į I-ąją KTUG klasę. Daugiau informacijos: http://ktug.lt/priemimas/.

Parašykite komentarą