Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Frakcija kviečia vidaus reikalų ministrą dėl policijos automobilių konkurso ir stringančio statutinių pareigūnų atlyginimų didinimo“

2017 m. gegužės 24 d. pranešimas žiniasklaidai

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai rytoj, gegužės 25 d. 16 val., frakcijoje, I rūmų 115 kabinete, susitiks su vidaus reikalų ministru Eimučiu Misiūnu aptarti rezonansines Policijos departamento viešojo konkurso sąlygas, kuriose techninės specifikacijos yra galimai pritaikytos tik  vienam gamintojui, būtent – „Volkswagen“. Pabrėžtina, kad policija numato pirkti 120 automobilių, pagal tą pačią sutartį, esant reikiamam finansavimui, numatyta įsigyti dar 36 mikroautobusus.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitatis pažymėjo, kad papildomų klausimų kelia generalinio inspektoriaus Giedriaus Cinino pažyma, kurioje yra numatyta, jog pirkimas gali būti pritaikytas vieninteliam automobilio modeliui – „Volkswagen Transporter“.

Seimo narys sakė, kad frakcijos nariai sieks išgirsti argumentus, ar konkurso sąlygos neriboja kitų automobilių gamintojų galimybės dalyvauti pirkime, nes Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius G. Cininas pateikė pažymą, jog pirkimas gali būti pritaikytas vieninteliam automobilio modeliui.

„Aš tikrai suprantu būtinumą policijos pareigūnams dėl pavojingo darbo vairuoti automobilius su automatine greičių dėže ir keturiais varomais ratais, tačiau man labai daug klausimų kelia kitos policijos viešojo pirkimo sąlygos. Seimo nariams kyla klausimų, kodėl į kriterijus neįtrauktos automobilių eksploatacinės išlaidos – kuro sąnaudos, techninis aptarnavimas “, – pabrėžė R. Žemaitaitis.

Frakcijos „Tvarkos ir teisingumas“ nariai taip pat sieks išgirsti, kaip sekasi įgyvendinti viešai vidaus reikalų ministro deklaruotą pažadą, kad Vidaus reikalų ministerijoje iki 2017 m. pavasario bus parengtas planas arba strateginė programa, kaip ir kokių struktūrinių, sisteminių pokyčių dėka bus pasiekta, kad pirminės grandies statutiniams pareigūnams atlyginimai pakiltų iki 1000 eurų į rankas.

Daugiau informacijos:

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas

Remigijus Žemaitaitis

Mob. 8 698 42 238

 

Parašykite komentarą