Vyriausybės rūmai atvėrė duris švietimo inovacijų forumui

Vyriausybės kanceliarija atvėrė duris švietimo ekspertų ir kūrėjų iš įvairių Europos šalių bei JAV kūrybinėms dirbtuvėms. Inovacijų renginyje dalyviai išbandė technologijos galimybes, tarp kurių – programavimas su mikrokompiuteriais sukuriant automatinę augalų laistymo sistemą.

Šio forumo globėjo Ministro Pirmininko Saulius Skvernelio vardu sveikinimo žodį tarusi Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė pabrėžė būtinybę šalies švietimo sistemai tapti atviresne, nebijančia inovacijų ir technologinių eksperimentų.

„Vienas iš Vyriausybės tikslų yra atverti šalies mokyklas technologinėms naujovėms. Pasaulis keičiasi labai sparčiai, todėl reikia sudaryti sąlygas, kad žmonės galėtų sėkmingai prisitaikyti prie pažangios aplinkos. Mokykloms norime suteikti daugiau laisvės, kad jos galėtų diegti inovacijas ir nebijotų eksperimentuoti. Svarbu, jog švietimo bendruomenė suprastų inovacijų svarbą jaunajai kartai“, – kalbėjo kanclerė M. Dargužaitė, pažymėdama, kad tokio pobūdžio renginiai turėtų tapti gražia tradicija Vyriausybės kanceliarijoje.

Renginyje dalyvavo švietimo naujovėms imlūs šalies lyderiai – mokytojai, mokyklų vadovai, asociacijų atstovai, socialiai atsakingų ar dirbančių švietimo srityje verslų atstovai, savivaldybių, Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojai. Tikimasi, kad renginio dalyviai įgytą patirtį sėkmingai skleis savo bendruomenėse.

„Šio forumo tikslas – suburti bendraminčius, kurie galėtų pasidalyti savo turima patirtimi, pamatytų, kokios naujovės populiarios šiuo metu pasaulyje. Siekiame, kad šie žmonės taptų inovacijų ugdymo ambasadoriais, sukauptas žinias skleisdami visoms Lietuvos mokykloms, švietimo bendruomenei“, – teigė  asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“  direktoriaus pavaduotoja Gintarė Petkevičienė.

Iš užsienio atvykę ekspertai – Micro:bit Foundation atstovai Švietimo ir strategijos vadovas Garetas Jamesas bei Jo Claessensas papasakojo apie Micro:bit pasaulį: kodėl buvo nuspręsta pradėti šį projektą, kokie kilo sunkumai, iššūkiai ir kaip su jais pavyko susidoroti. Aleksas Wrightas pristatė Singapūre skatinamas švietimo inovacijas, o Povilas Poderskis, vienas iš Kompiuteriukų paramos fondo įkūrėjų, pristatė šio fondo tikslus ir suplanuotas veiklas. Pranešimų sesiją baigs pasaulyje žinomi kūrėjų judėjimo atstovai: Stijnas de Millas (Fab Lab Factory) ir Carlas Barstadtas (Kids Hack Day, Quirkbot ir Stawbees).

Forume dalyvavo ir žinomas Lietuvos muzikantas Jurgis Didžiulis, kuris improvizuotu pasirodymu pralinksmino ne vieną susirinkusįjį.

Dirbtuvės organizuotos kaip viena iš „Maker Faire švietimo forumo“ dalių. Jų organizatoriai – Techninių erdvių asociacija ir „Žinių ekonomikos forumas“.

Parašykite komentarą