Respublikinė mokslinė – praktinė studentų konferencija „Verslas, technologijos, biomedicina: inovacijų įžvalgos 2017" išsiskyrė pranešimų gausa

Gegužės 25-ąją dieną Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultete vyko Respublikinė mokslinė – praktinė studentų konferencija pavadinimu „Verslas, technologijos, biomedicina: inovacijų įžvalgos 2017“.

Konferencijos plenarinį posėdį pradėjo ir sveikinimo žodį tarė Gražina Markvaldienė. Posėdyje pranešimą skaitė Bronius Einars, Klaipėdos valstybinės kolegijos Sveikatos mokslų fakulteto lektorius, odontologijos klinikos „Lela“ direktoriaus pavaduotojas, kuris kalbėjo apie tai, kur prasideda kokybė ir kaip kiekvienas objektyviai ar subjektyviai ją suvokia.

Konferencijoje verslumo įgūdžių ugdymo tarptautiniais pasiekimais imitacinėse bendrovėse pasidalino Adelė Stonienė ir Vida Žvinienė, Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto lektorės, kurios  minėjo, kad šiuo metu Lietuvoje veikia 52 imitacinės bendrovės, iš jų akredituotos EUROPEN – PEN sertifikatais – 8, iš kurių – 4 Klaipėdos valstybinės kolegijos. Didžiausia nauda, kurios gali tikėtis Lietuvos studentai, atlikę praktikas akredituotose imitacinėje bendrovėje, yra ta, kad puikiai parengęs Europen ataskaitą, po Simulith centro akreditavimo komisijos vertinimo, gali gauti EUROPEN – PEN INTERNATIONAL kokybės pažymėjimą, kuris pripažįstamas 42 pasaulio šalyse. Galime didžiuotis, kad šiuo metu Lietuvoje išduoti 246 Europen sertifikatai studentams, iš kurių 127 išduoti  KVK studentams.

Devintą kartą vykusioje mokslinėje-praktinėje studentų konferencijoje buvo skaityti 84 studentų pranešimai, kurie buvo suskirstyti į tris sekcijas:

Sveikatos mokslų sekcijoje nagrinėjamos mitybos, kosmetologijos, žmogaus sveikatos, kineziterapijos temos.

Technologijos mokslų sekcijoje nagrinėjamos internetinių svetainių ir jų kūrimo, įvairių krovinių ir jų transportavimo bei technikos ir jos ypatumų temos.

Socialinių mokslų sekcijoje nagrinėjamos renginių vedimo ir organizavimo, įmonių analizavimo ir gyventojų pajamų apmokestinimo temos.

Aptariant konferencijos rezultatus buvo išrinkti ir apdovanoti geriausi sekcijų pranešėjai. Studentai, dėstytojai, svečiai išgirdo puikių pranešimų, kurie tik dar labiau paskatino domėtis mokslo naujovėmis ir į jas gilintis vis labiau.

Parašykite komentarą