Kaimo reikalų komitetas siūlo veiksmingiau spręsti Pietryčių Lietuvos socialines ir ekonomines problemas

Seimo Kaimo reikalų komitetas, atsižvelgdamas į būtinumą veiksmingiau spręsti socialinius ir ekonominius klausimus, didinti patrauklumą investicijoms ir naujų darbo vietų kūrimui, taip užtikrinant regiono stabilų augimą, 2017 m. gegužės 31 d. priėmė sprendimą „Dėl kaimo plėtros aktualijų Vilniaus apskrityje“.

Komitetas pasiūlė Lietuvos Respublikos Vyriausybei inicijuoti Pietryčių Lietuvos plėtros fondo įsteigimą, kuris padėtų spręsti regiono socialines ir ekonomines problemas, finansuojant specialius projektus, taip pat padidinti valstybės biudžeto lėšas valstybės melioracijos ir hidrotechnikos statinių eksploatavimui bei investicijoms.

Vilniaus ir Šalčininkų rajonų savivaldybėms, sprendžiant kaimo plėtros klausimus, rekomenduota siekti veiksmingesnės partnerystės su valdžios, verslo ir nevyriausybinėmis organizacijomis.

Vietos bendruomeninėms organizacijoms pasiūlyta skatinti gyventojus, kad jie aktyviau prisidėtų prie gyvenimo sąlygų gerinimo, motyvuoti juos savanorystei, talkoms, stiprinti bendruomeniškumą.

Šio sprendimo įgyvendinimo eigą Kaimo reikalų komitetas numato apsvarstyti lapkričio mėnesį.

 

Parašykite komentarą