Finišo tiesioji: Lietuvoje lygių neturi „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ ir „Cavaliers“

Prasidėjus Lietuvos krepšinio lygos ir NBA finalams, aistruoliai vardija savo favoritus ir laukia, kas pasidabins čempionų žiedais tiek Lietuvoje, tiek už Atlanto. Lažybų bendrovė „Betsafe“ atskleidžia, kad net ir geriausios pasaulio krepšinio lygos NBA batalijos populiarumu Lietuvoje neprilygsta LKL čempionatui.

 „Lietkabelio“ stebuklo tikimybė – minimali

24-tą kartą iš eilės į finalą patekęs Kauno „Žalgiris“ dėl čempionų titulo kaunasi su Panevėžio „Lietkabelio“ klubu, kuris tarp dviejų pajėgiausių šalies komandų prasibrovė pirmą kartą. Nenuginčijamu poros favoritu laikomas „Žalgiris“. Nors po trečiadienį Panevėžyje patirto pralaimėjimo Kauno ekipos šansai šiek tiek sumenko, jie vis dar yra itin dideli. Bukmekeriai „Žalgirio“ galimybes 7-tą kartą iš eilės laimėti LKL čempionatą vertina 90 proc.

„Panevėžio „Lietkabelio“ šansai laimėti čempionatą šiek tiek pagerėjo, tačiau vis dar išlieka minimalūs. Panevėžiečiams norint triumfuoti turnyre, reiktų išsivežti pergalę ir iš Kauno, o tai padaryti yra beprotiškai sunku“, – sakė „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

Krepšinio aistruoliai taip pat netiki, kad „Lietkabelis“ gali atimti iš „Žalgirio“ stipriausios šalies komandos vardą – dauguma besilažinančiųjų čempionais mato Kauno krepšininkus. Aistruolių negąsdina ir kauniečių vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus kalbos apie motyvacijos stoką komandoje.

 Kovoje dėl bronzos pasikeitė favoritai

Didesnio susidomėjimo tarp krepšinio gerbėjų, pasak „Betsafe“, sulaukia mažasis finalas. Jame dėl bronzos kaunasi Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos.

Nors prieš pirmąjį mačą favoritais buvo laikomi Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, situacija pasikeitė po netikėtos vilniečių pergalės. Keturis amerikiečius praradęs, tačiau mobilizavęsis „Lietuvos rytas“ šventė užtikrintą pergalę Vilniuje. Dabar „Lietuvos ryto“ šansai iškovoti bronzą vertinami 61 proc.  

 NBA laukiama revanšo už pernykštį finalą

Vis daugiau dėmesio tarp besilažinančiųjų sulaukia ir NBA pirmenybės, kurių populiarumą išaugino net 4 už Atlanto žaidžiantys Lietuvos krepšininkai. Nors nė vienas iš jų NBA superfinale nesikauna, dėmesio dėl trofėjaus kovosiančioms „Cavaliers“ ir „Warriors“ komandoms netrūksta.

„Šis NBA superfinalas jau perrašė istoriją. „Cavaliers“ ir „Warriors“ jame susitinka trečią kartą iš eilės, o to lyga dar nebuvo mačiusi. Be to, dėl taurės kovos net septyni „Visų žvaigždžių rungtynių“ dalyviai. Didysis Klivlando trejetas prieš nenugalimąjį „Warriors“ ketvertą – gerbėjai to laukė nuo rudens“, – tvirtino „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

„Warriors“ ekipos šansai antrą kartą per trejus metus laimėti NBA čempionatą vertinami 70 proc. Tiesa, Lebrono Jameso vedini Klivlando krepšininkai praėjusį sezoną superfinale sugebėjo atsitiesti ir iškovoti taurę atsilikdami net 1:3. Nors L. Jameso kompanijos šansai laimėti trofėjų vertinami tik 30 proc., krepšinio aistruoliai linkę tikėti Klivlando krepšininkų sėkme. „Cavaliers“ ekipa didesnio palaikymo sulaukė net ir tada, kai Rytų konferencijos pusfinalyje jai iššūkį metė Jonas Valančiūnas ir Toronto „Raptors“.

„Betsafe“ duomenimis, krepšinis ir toliau karaliauja Lietuvoje, o aistruolių dėmesys istoriniams finalams tik dar labiau padidina atotrūkį nuo futbolo, teniso ir kitų sporto šakų. 

Parašykite komentarą