Seimo nario J. Narkevičiaus pranešimas: „Lenkijos Respublikos Seimo narių vizitas“

2017 m. birželio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 18–21 dienomis Seimo nario, Tarpparlamentinių ryšių su Lenkijos Respublika grupės pirmininko Jaroslavo Narkevičiaus kvietimu Lietuvoje lankėsi Lenkijos Respublikos Seimo nariai, Tarpparlamentinių ryšių su Lietuvos Respublika grupės pirmininkė Ivona Arent (Iwona Arent) ir jos pavaduotojas Gžegožas Janikas (Grzegorz Janik). Vizito tikslas buvo aptarti tolimesnį dviejų kaimyninių šalių tarpparlamentinių grupių bendradarbiavimą.

Gegužės 19 d. parlamentarai iš Lenkijos susitiko su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu. Susitikimo metu buvo pasidalinta gerąja patirtimi, aptarta gerų kaimyninių santykių svarba. Siekiant stiprinti Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą bei aktualių klausimų sprendimą, tą pačią dieną įvyko Tarpparlamentinių ryšių su Lenkijos Respublika grupės narių susitikimas su svečiais. Jo metu buvo diskutuota apie dvišalį bendradarbiavimą. Tarpparlamentinių ryšių su Lietuvos Respublika grupės pirmininkė I. Arent nepraranda vilties, kad kartu pavyks pasiekti konsensusą tautinių mažumų klausimu. Tai buvo pirmas šios kadencijos grupės susitikimas. Grupės nariai vieningai sutarė, kad panašūs kaimyninių šalių parlamentarų susitikimai turėtų vykti dažniau. Seimo nariai iš Lenkijos taip pat susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija frakcija, su kuria aptarė žmogaus teisių aktualijas tautinių mažumų srityje, švietimo įstaigų problemas.

Po vizito Lietuvos Respublikos Seime svečiai kartu su Jaroslavu Narkevičiumi apsilankė Senųjų Trakų ir Lentvario H. Senkevičiaus gimnazijose Trakų rajone. Be to, komandiruotės metu parlamentarai iš užsienio turėjo galimybę labiau pažinti Trakų krašto kultūrą ir tradicijas. Šis rajonas turtingas ne tik savo istorinėmis vertybėmis, bet įdomus ir savitas daugiakultūriškumu. Svečiai, dalyvaudami XXVI lenkų kultūros festivalyje „Skambėk, lenkų daina!“ Lentvaryje, buvo sužavėti tautinių mažumų tradicijų puoselėjimu, tautos tradicijų integravimu į kultūrinį Lietuvos gyvenimą, savosios kultūros saugojimu.

Seimo kanceliarijos nuotraukos

Daugiau informacijos:

Seimo nario Jaroslavo Narkevič

padėjėja-sekretorė Tatjana Čepukoit

Mob. 8 612 017 83

El. p. tatjana.cepukoit@lrs.lt

Parašykite komentarą