Dešimtą kartą dailės studentai pristatys kolekciją onkologinėms pacientėms

Renginio tipas: Pristatymas
Renginio data: Trečiadienis, 2017 m. birželio 7 d.
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Nacionalinis vėžio institutas, Santariškių g. 1, Vilnius

Nacionalinio vėžio instituto Didžiojoje salėje birželio 7 d. 14 val. Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kostiumo dizaino katedros studentai tradiciškai pristatys savo sukurtų galvos apdangalų kolekciją  pacientėms, netekusioms plaukų taikant chemoterapiją.

Dešimtą kartą Vilniaus dailės akademijos studentai ir jų dėstytoja prof. Danguolė Brogienė onkologinėmis ligomis sergantiesiems dovanos spalvų, džiaugsmo ir grožio popietę.

Šis unikalus socialinis projektas buvo pradėtas  prieš dešimt metų dainininkės Veronikos Povilionienės iniciatyva.

Šiuolaikinėje onkologijoje ypač didelis dėmesys skiriamas paciento gyvenimo kokybei, jo psichologiniam nusiteikimui. Pagal šiuolaikinius  standartus gydomam žmogui labai svarbu išsaugoti teigiamas emocijas, ryžtą ir nusiteikimą kovoti su liga, tuo pačiu metu kiekviena chemoterapija besigydanti moteris nori išlikti graži, pasipuošusi ir neiškritusi iš savo kasdieninio gyvenimo ritmo.

„Padėti savo idėjomis ir pradžiuginti prisilietimu prie meninės kūrybos, spalvų – toks mūsų tikslas, – sako prof. Danguolė Brogienė. – Labai džiaugiuosi, kad jau dešimta studentų karta gerai supranta mūsų misiją Nacionaliniame vėžio institute.“   

Parašykite komentarą