Klaipėdos kamerinio orkestro koncerte „Akordeono pasažai“ solo partiją gros Laimonas Salijus – vienas ryškiausių akordeonistų Lietuvoje.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. birželio 30 d.
Renginio pradžia: 20:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. birželio 30 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salės parko estrada

Birželio 30 d., penktadienis, 20 val.

„Akordeono pasažai“

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Solistas Laimonas Salijus (akordeonas)

Dirigentas Robertas Šervenikas

Programa: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, John Rutter, Richard Galliano

 

Mindaugo Bačkaus vadovaujamo Klaipėdos kamerinio orkestro koncerte „Akordeono pasažai“ solo partiją gros Laimonas Salijus – vienas ryškiausių akordeonistų Lietuvoje. Atlikėjas nuolat koncertuoja Lietuvoje ir užsienio šalyse kaip solistas ir įvairių ansamblių narys. Laimonas yra daugelio respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatas. 2015 m. pasaulio akordeonistų čempionatuose „Pasaulio taurė” ir „Pasaulio trofėjus” jis gavo antrojo akordeonisto pasaulyje titulą. Atlikėjo repertuare skamba įvairių stilių ir epochų muzika – nuo baroko epochos transkripcijų iki šiuolaikinės muzikos opusų.

Programai diriguos KKO kolektyvą puikiai pažįstantis dirigentas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Robertas Šervenikas, su kuriuo klaipėdiečiams teko daug bendradarbiauti. Tarp aktyvios ir atsakingos jo kūrybinės veiklos sričių yra dirigavimas operų ir baletų spektakliams, simfoninių ir kamerinių orkestrų koncertams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Parašykite komentarą