Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Etikos ir procedūrų komisija įpareigojo Seimo valdybą skelbti pakartotinį nepriklausomo ekspertinio vertinimo paslaugų pirkimo viešąjį konkursą“

2017 m. birželio 7 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo valdybai buvo pateiktas prašymas su 46 Seimo narių parašais, surinktais Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ iniciatyva, dėl privalomos išvados dėl Miškų įstatymo Nr. I-671 2, 4, 5, 6, 7, 8, 13, 18 ir 19 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIIP-420 ekspertinio įvertinimo užsakymo, tačiau keturi Seimo valdybos nariai priėmė beprecedentį sprendimą ir nutarė nevykdyti Seimo statuto imperatyvių reikalavimų.

2015 m. balandžio 25 d. frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis ir Seimo narys Vytautas Kamblevičius kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl neteisėto Seimo valdybos sprendimo nevykdyti pakartotinio Miškų įstatymo Nr. I-671 2, 4, 5, 6, 7, 8, 13, 18 ir 19 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIIP-420.

„Džiaugiamės, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija pirmoji pripažino, jog Seimo statutas nenumato galimybės neužsakyti nepriklausomo ekspertinio vertinimo, kai to reikalauja pagrindinis komitetas arba ne mažiau kaip 1/5 Seimo narių. Sveiku protu yra nesuvokiama, kodėl  profesionalų vyriausybės „valstiečiai“, visais įmanomais būdais taip aršiai „stumdami“ reformą, vengia ekspertinio įvertinimo?

Kviečiame visus ekspertus aktyviai dalyvauti ir teikti pasiūlymus, nes privalome pasimokyti iš Latvijos ar kitų valstybių klaidų ir pasistengti, kad mūsų reforma leistų atnešti didžiausią ekonominę naudą mūsų valstybei“, – pažymėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas R. Žemaitaitis.

           

Daugiau informacijos:

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas

Remigijus Žemaitaitis, mob. 8 698 42 238

Parašykite komentarą