Seimo narės D. Šakalienės pranešimas: Seime pristatyta nuotraukų paroda „Išgelbėtų gyvūnų istorijos“

Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – O. Posaškova)

Šiandien Seimo narė Dovilė Šakalienė pristatė Seimo Jungiamojoje galerijoje eksponuojamą nuotraukų parodą „Išgelbėtų gyvūnų istorijos“. Parodoje eksponuojama „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ nuotraukos, kuriose užfiksuoti vienas kitą suradę gyvūnai ir žmonės.

Parodos atidarymas Seime yra tik vienas iš daugelio gyvūnų teisių apsaugos darbų, kurių ėmėsi Dovilė Šakalienė. „Šiandien visi matome, kad susiduriame su daug problemų, užtikrinant gyvūnų gerovę – nuo teisinio reglamentavimo spragų iki praktinio įgyvendinimo. Kai prie mūsų meiliai prisiglaudžia mylimas keturkojis šeimos narys, nekyla abejonių, kad kiekvienas gyvūnas turi būti rūpestingai ir atsakingai prižiūrimas. Deja, benamis alkanas šuo ar vidury judraus kelio išmesta katytė vis dar sukelia galvos skausmą visuomenei ir tarnyboms, tad pasitarus su gyvūnų teisių organizacijomis matau būtinybę aktyviai dirbti, tiek didinant visuomenės sąmoningumą ir atsakingą požiūrį į gyvą būtybę, tiek inicijuojant teisės aktų pataisas, kurios būtų pagrįstos praktinio dialogo su savivaldybėmis bei valstybės įstaigomis rezultatais,“ – pasakojo Seimo narė Dovilė Šakalienė, pati auginanti tris priglaustus katinus.

Pasak jos, svarbu nebijoti ištiesti pagalbos ranką, o praktinius iššūkius nustelbia šiltas emocinis ryšys su išgelbėtu gyvūnu. „Mūsų šuo priešingai paplitusiems stereotipams labai švelniai elgėsi su pirmąja mūsų globotine – sunkiai sužalota balta katyte, kurią radome netekusią akies, nuplikusią ir sergančią. Dabar balta pūkuota meili šeimos senbuvė rūpinasi mumis – kaip rodo tyrimai katės murkimas mažina stresą, o tai stiprina imuninę sistemą. Suradau namus devyniems katinams ir nė vienas juos priėmęs žmogus nesigaili, nes mums visiems labai reikia šilumos ir meilės,“ –savo išgelbėtų gyvūnų istorija dalinosi D. Šakalienė.

Parodos atidaryme kalbėję VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė ir projekto „neBrisius.lt“ atstovė Aistė Karpušenkaitė akcentavo norą paroda atskleisti tą šilumą ir grožį, kuri sukuria gyvūnas atkeliavęs pas jį mylintį žmogų. Jos džiaugėsi efektyviu bendradarbiavimu su Seimo nare ir judriausioje Seimo arterijoje esančia parodos pristatymo erdve.

Paroda ir graži iniciatyva sulaukė palaikymo ir pritarimo iš Seimo narių, kurie noriai dalinosi savo istorijomis, pasakojo apie į jų šeimą atkeliavusius, priglaustus augintinius. Renginio dalyviai įsipareigojo dalintis išgelbėtų gyvūnų istorijomis ir auginti mūsų visuomenės gebėjimą rūpintis mažesniais, pažeidžiamais, reikalingais globos ir rūpesčio.

Parašykite komentarą