Europos Komisija pritarė „Intrum Justitia“ ir „Lindorff“ susijungimui

2017 metų birželio 12 dieną Europos Komisija patvirtino „Intrum Justitia“ ir „Lindorff“ susijungimą. Komisija iškėlė sąlygą, kad būtų parduoti „Lindorff“ verslai Danijoje, Estijoje, Suomijoje ir Švedijoje, taip pat „Intrum Justitia“ verslas Norvegijoje (daugiau apie tai šių metų gegužės 18 dienos pranešime žiniasklaidai).

Savo dydžiu ir paslaugų įvairiapusiškumu bendra įmonė bus idealiai pasirengusi sparčiam kredito valdymo paslaugų rinkos augimui. Sujungus jėgas, laimės tiek vietos, tiek globalūs klientai, galėdami naudotis stipria visoje Europoje veikiančia platforma, išplėstais paslaugų pasiūlymais, inovatyviais sprendimais, įgyvendinamais laikantis aukščiausių verslo standartų.

„Džiaugiuosi, kad šių dviejų stiprių bendrovių susijungimas patvirtintas, ir kad galėsime užbaigti sandorį kaip buvo planuota. Bendra įmonė turi daug potencialo kurti apčiuopiamą vertę klientams, akcininkams ir visuomenei, būdama gerai išplėtotu ir gerbiamu rinkos žaidėju tiek kalbant apie gebėjimus, tiek apie geografinį išsidėstymą“, – sakė Lars‘as Lundquist‘as, „Intrum Justitia“ Tarybos pirmininkas.

„Tai diena, kurios laukėme. Šios dvi bendrovės gerai dera kartu ir taps pirmaujančia jėga, kuri formuos kredito valdymo paslaugų rinkos ateitį. „Nordic Capital“ ir toliau palaiko sujungtos bendrovės listingavimą akcijų biržoje ir mato daug galimybių tolesniam vertės kūrimui“, – sakė Kristoffer‘is Melinder‘is, „NC Advisory“ AB vadovaujantysis partneris, patariantis fondų valdymo bendrovei „Nordic Capital Funds“.

„Esu atsidavęs bendros įmonės sėkmei ir man be galo džiugu, kad gavome būtiną Europos Komisijos leidimą. Reikės visos komandos pastangų, kad pilnai realizuotume sujungtos įmonės potencialą, ir man bus garbė jai vadovauti, kai tik sandoris bus užbaigtas“, – sakė Mikael‘is Ericson‘as, „Intrum Justitia“ generalinis direktorius (CEO) ir prezidentas.

Šių metų birželio 9 dieną „Intrum Justitia“ AB Direktorių taryba nusprendė, kad užbaigus sandorį Mikael‘is Ericson‘as bus sujungtos „Intrum Justitia“ ir „Lindorff“ įmonės generalinis direktorius (CEO) ir prezidentas. Sprendimas priimtas kartu patvirtinant naujus Tarybos narius, šių metų birželio 7 dieną pristatytus Nominavimo komiteto. Per‘as E. Larsson‘as, šiuo metu einantis „Lindorff“ valdybos pirmininko pareigas, taps sujungtos bendrovės valdybos pirmininku. Anksčiau Per‘as E. Larsson‘as ėjo generalinio direktoriaus (CEO) pareigas bendrovėse „OMX“, „Dubai International Financial Exchange“ ir „Borse Dubai“, taip pat buvo „Stockholm Stock Exchange“ valdybos pirmininku ir „Helsinki Exchanges“ valdybos nariu.

Sandorį tikimasi užbaigti per artimiausias 10 darbo dienų. „Lindorff“ rezultatai bus įtraukti į „Intrum Justitia“ finansines ataskaitas nuo šių metų birželio pabaigos.
Kontaktiniai asmenys:
Ilva Valeika, „Lindorff“ viceprezidentė Baltijos šalims, Ilva.valeika@lindorff.com

Apie „Lindorff“:
„Lindorff“ jau daugiau nei 100 metų padeda žmonėms valdyti finansinius įsipareigojimus. Įmonės centrinė būstinė įsikūrusi Osle, Norvegijoje, tame pačiame mieste, kur Eynar‘as Lindorff‘as 1898 metais įkūrė įmonę. Šiuo metu 4400 darbuotojų 12 šalių visoje Europoje padeda vartotojams grįžti prie tvaraus išlaidų valdymo. Fondas „Nordic Capital Fund VIII“ valdo didžiąją dalį kompanijos akcijų. Įmonė siūlo skolų surinkimo ir skolų supirkimo, taip pat mokėjimų ir sąskaitų faktūrų išrašymo paslaugas. 2016 metais grynosios „Lindorff“ pajamos siekė 647 mln. EUR (534 mln. EUR 2015 m.). Daugiau informacijos rasite svetainėje www.lindorff.com.

Apie „Intrum Justitia“:
„Intrum Justitia“ siūlo platų paslaugų spektrą, tarp kurių yra gautinų sumų įsigijimo paslaugos, skirtos apčiuopiamai pagerinti klientų grynųjų pinigų srautus ir ilgalaikį pelningumą. „Intrum Justitia“ įkurta 1923 m., šiuo metu įmonėje dirba 4200 darbuotojų, veikla vykdoma 21 rinkoje. Konsoliduotosios pajamos 2016 m. siekė 6,1 mlrd. SEK. Nuo 2002 m. „Intrum Justitia“ AB yra listinguojama „Nasdaq“ Stokholmo vertybinių popierių biržoje. Daugiau informacijos rasite svetainėje www.intrum.com.

Apie „Nordic Capital“:
„Nordic Capital“ privataus kapitalo fondai nuo 1989 m. investuoja į vidutinio dydžio bendroves pirmiausia Šiaurės šalių regione. „Nordic Capital“ įgalina vertės kūrimą bendrovėse, į kurias investavo, savo įsipareigojančiu požiūriu į nuosavybę ir skatindama strateginę plėtrą bei efektyvindama veiklą. „Nordic Capital“ investuoja į įmones Šiaurės Europoje ir pasirinktas galimybes tarptautiniu mastu. Vėliausiai įsteigtas fondas „Nordic Capital Fund VIII“ yra pritraukęs 3,5 mlrd. EUR kapitalo daugiausia iš tarptautinių institucinių investuotojų, tokių kaip pensijų fondai. „Nordic Capital Funds“ yra įsikūrę Džersyje, Normandijos salose, jiems pataria „NC Advisory“ įmonės Švedijoje, Danijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Daugiau informacijos rasite svetainėje www.nordiccapital.com.

Parašykite komentarą